Blinda gatukatten kunde inte hitta mat – titta nu när den öppnar ögonen 2 veckor senare

Djur har känslor precis som människor. De känner hunger, tillförlitlighet och trygghet precis som vi, men däremot visar de ofta på en starkare överlevnadsinstinkt och förmåga att anpassa sig till nya miljöer. 

När djurvännen Joe hittade kattungen Bomull på gatan var han utmärglad och i så dåligt skick att hans ögon klibbats ihop. När han tog med den lilla krabaten till djurkliniken visade han snabbt att han hade aptit på livet, men inte bara det. Den lilla katten som var nära att dö visade sig ha något ovanligt och vackert.

Djurrättsaktivisterna Animal Friends Project, i Palm Beach, USA, är vana vid att hantera hemlösa djur som farit illa, men när Carmen Vineyard och hennes vänner fick ta hand om katten ”Bomull” upptäckte alla snabbt att det var något speciellt med den lilla yviga kissen. 

Facebook/La LOCA De Los GATOS Oficial

När Bomull hittades av en man vid namn Joe hade han kala fläckar i pälsen och ögonen hade klibbat igen så att han inte kunde se någonting. Joe tog in Bomull till sitt hem, där han började att äta från Joes husdjurs skålar, vilket tydde på att han var utsvulten. 

Eftersom att Bomull behövde vård tog Joe med honom till Carmen Vineyard och hennes vänner på Animal Friends Project. Där fick Bomull vård och visade snabbt en växande aptit, men inte bara det. Sakta men säkert började Bomull att slå upp sina ögon. 

Facebook/La LOCA De Los GATOS Oficial

Bomull visade snabbt tillit i händerna på djurrättsaktivisterna, vilket påskyndade hans rehabilitering från att ha levt på gatan. 
– Han han varit pigg hela tiden och visat att han litar på oss, berättar Carmen på deras Facebooksida. 

Facebook/La LOCA De Los GATOS

Så snart Bomull slagit upp sina ögon fick de se något ovanligt. Han hade ett blått och ett gul-grönt öga. 

Facebook/La LOCA De Los GATOS Oficial

Djurvännerna på hemmet menar att de inte kan få nog av att titta in i kattens ögon, som har ett särskilt djup i sig. Se bara vilken skönhet som gömde sig bakom den lilla hemlösa och sjuka katten på gatan. 

Facebook/La LOCA De Los GATOS Oficial

Tänk vilken vacker varelse som visade sig efter att den fått den vård och mat den behöver. Bomull är nu frisk och glad tack vare djurvännerna. Dela gärna om du tycker att Bomull är en vacker katt.