Blinda kvinnan var fast i det brinnande huset. Då larmade hunden räddningstjänsten.

Att upptäcka en brand i hemmet kan vara lurigare än man tror. En brand kan ligga och pyra i något hörn av huset där du aldrig är. Är du dessutom blind kan det bli ännu svårare att upptäcka en begynnande eldsvåda. Precis det hände den här kvinnan. Men tack vare hennes hjältemodiga vän slutade historien väl.

Plötsligt började det brinna hemma hos en kvinna i i Philadelphia, USA. Kvinnan, som är blind, uppmärksammade inte det inträffade utan i stället var det hennes ledhund som klev in och blev hjälte.

Hunden, som heter Yolanda, använde en specialgjord telefon och lyckades larma räddningstjänsten. När hon väl hade larmat efter räddning lyckades Yolanda dessutom få ut sin matte ur det brinnande huset.

Yolanda behandlades givetvis som den hjälte hon är efter det inträffade och fick såväl leksaker som godis efter sin fina insats.

Det här är inte första gången Yolanda larmat räddningstjänsten. Vid ett tidigare tillfälle hade hennes matte ramlat och svimmat och även den gången lyckades hunden larma 911.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Än en gång visar alltså en hund att de är människans bästa vän. Jag hoppas att Yolanda njöt av sin belöning efteråt, det har hon verkligen förtjänat.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna