Bonden blir orolig när åsnan försvinner – ser det som får hennes hjärta att smälta

Kurragömma var en av de allra roligaste lekarna jag visste när jag var liten, och det är det säkerligen fortfarande för många barn.

Men det verkar inte bara gälla oss människor, i alla fall inte för åsnan Elvis.

Han ville också leka kurragömma, något som gjorde hans ägare orolig. Men var hon hittade den lilla åsnan får hjärtat att smälta.

Det spelade ingen roll om det var hemma, i ett klassrum eller på skolgården. Kurragömma var alltid lika roligt att leka med mina vänner när jag var lite. Man lade sig under en säng eller i en garderob, i förhoppningen att aldrig bli hittad, och höll andan så länge man kunde.

Att den här bonden skulle inleda samma lek när hon var på väg ut på bondgården hade hon ingen aning om. Men åsnan Elvis hade bestämt sig för att så var fallet. Bonden hade gått in i ladugården där Elvis vanligtvis befann sig, men när hon gick in kunde hon inte hitta Elvis någonstans.

Bildkälla: Wikipedia

Elvis, som är en miniåsna, var som bortblåst. Var bonden än letade kunde hon inte hitta det finurliga lilla djuret – och det såg länge ut som om Elvis skulle vinna leken. Bonden visste att Elvis brukade springa iväg till olika ställen för att ta sig en liten tupplur. Men det stället bonden skulle hitta honom på fick hjärtat att fyllas med kärlek.

Bonden gick till de vanliga ställena hon visste Elvis brukade vara på. Men ställe efter ställe var tomt, och bonden började verkligen oroa sig för att Elvis hade rymt från sitt hem.

Elvis hade en vana att lägga sig ner direkt när han blev trött. Men på något sätt hade han lyckats gömma sig, eller rymma vilket bonden oroade sig för, på ett så bra ställe att Elvis var omöjlig att hitta.

Bildkälla: Facebook

Såg någonting bland träden

Bonden gick bedrövad bort mot sitt hus. Men det var då hon såg någonting som fick henne att reagera.

Hon trodde inte någon skulle tro henne när hon berättade var Elvis låg – så hon var tvungen att dokumentera det med en film för att kunna visa upp vid ett senare tillfälle.

Bildkälla: Youtube

Mellan två stora träd hände en hängmatta, en hängmatta bonden själv hade problem att ligga i då hon alltid ramlade ur. Men det verkade inte vara någon match för en miniåsna. Elvis hade krupit upp i hängmattan och somnat. Där låg han och vaggades likt ett litet barn och sov så otroligt gott.

Där låg han, så bekvämt han någonsin kunde ha haft det, utan några bekymmer i världen. Bonden kunde inte annat att le. Hur Elvis kunde ha klättrat in i hängmattan och stannat där så länge är ett mysterium som vi nog aldrig kommer få veta.

Men en sak är säker, att Elvis hade fått sig en alldeles magnifik tupplur och att bonden skrattade gott åt sin älskade lilla miniåsna.

Elvis är en riktigt finurlig och urgullig åsna. Tveka inte på att trycka på DELA här under så fler får se Elvis och bli på gott humör