Bonden filmar när han släpper ut sina höns på morgonen.

Jag älskar att äta ett perfekt kokat ägg varje morgon. Därför känns det väldigt viktigt för mig att hönsen som värper dessa ägg faktiskt har det bra, och jag tittar alltid på förpackningen så att äggen är KRAV-märkta och från frigående höns. Många djur behandlas tyvärr väldigt illa och det är så tragiskt att det får vara så 2016. Därför är det så härligt att se att dessa hönor får leva ett skönt liv där de kan röra sig i frihet. För dessa höns är verkligen frigående på riktigt!

Jag blir så glad när jag ser hur de väl de här hönsen behandlas på bondgården Otaika Valley Free Range Eggs på Nya Zealand. Dessa höns vaknar upp varje morgon till en ny härlig dag där de får springa runt på den stora gården och leta mask och sprätta runt – vara höns helt enkelt. Dessa höns är frigående utomhus och har därför möjligheten att gå ute varje dag, året om. De har det bra mycket bättre än frigående höns inomhus och förstås mycket bättre än de som har det allra värst – burhönsen.

Beteckningen man ska titta efter på förpackningarna är frigående höns utomhus – som är ekologiska och KRAV-märka. Då är det bara tillåtet att ha max 6 hönor per kvadratmeter i stället för max 9 höns per kvadratmeter som gäller för frigående höns inomhus.

Skärmavbild 2016-02-12 kl. 14.43.24

Tycker du också att alla höns borde få ha det så här bra? Dela då gärna med dina vänner!