Bonden hittar 4 övergivna kattungar i ladan – när de växer upp avslöjas sanningen om ”bondkatterna”

Jag vet att det finns en hel del personer som inte gillar katter, men säg den som inte skulle bli lite varm i hjärtat om den fick 4 kattungar i sin famn? 

Det finns inget ont i en liten gosig katts hjärta och alla som haft en kattunge vet hur mycket kärlek de har att ge. 

Precis så kände också denna ryska bonde, när han snubblade över en grupp kattungar i sin lada.

Bonden väntade på att mamma katt skulle komma tillbaka, men hon var spårlöst borta. Kattungarna hade uppenbarligen, av någon okänd anledning, övergivits av sin mor.

Den snälla bonden tog därför hand om kattungarna och gav dem allt de behövde.

Men i takt med att de små, lurviga busfröna växte, insåg han att det inte var några vanliga bondkatter han hittat där i ladan.

I själva verket såg de inte alls ut som ”vanliga” katter, men bonden kunde å andra sidan inte veta riktigt säkert vad det var för ras han hittat.  

Och när sanningen förstod bonden att han behövde agera direkt… 

© Daursky Nature Reserve

Vid första glimt tror jag nog att de allra flesta skulle kunna tro att denna lilla parvel bara är en vanlig kattunge – särskilt om personen i fråga inte är så van att gosa med nyfödda kattungar och vet hur de ser ut innan de öppnar sina ögon.

© Daursky Nature Reserve

Men när denna ryska bonde insåg att dessa kattungar han hittat i ladan faktiskt inte var vanliga bondkatter, kontaktade han Daurskys naturreservat, i sydöstra Ryssland.

Det visade sig snart att ”bondkatterna” egentligen var Pallaskatter, en liten vildkatt som lever i Centralasien.

© Daursky Nature Reserve

Pallaskatten är ungefär lika stor som en tamkatt.  På grund av den långa pälsen kan pallaskatten också uppfattas som större än bondkatter, men den väger i stort sett lika mycket som en vanlig tamkatt.

Den tjocka och fluffiga svansen smalnar inte av mot slutet, utan har samma tjocklek över hela sin längd.

© Daursky Nature Reserve

De 4 kattungarna fick snart komma till Daursky naturreservat, där de uppfostrades av 2 honkatter som också bodde på reservatet.

De vuxna katterna hade inga problem med att ta hand om de små nykomlingarna och såg snart på de små kattungarna som sina egna, skriver Lovemeow

© Daursky Nature Reserve

Men eftersom dessa underbara och vackra kattdjur hör hemma i det vilda, stannade kattungarna bara på naturreservatat för en kort stund, tills de var redo att ge sig ut på egen hand.

Enligt företrädare från resveratat har de fyra syskonen redan anpassat sig väl till det vilda. Skönt att höra!

© Daursky Nature Reserve

Med tanke på att Pallaskatter är utrotningshotade (Internationella djurvårdsunionen uppskattar hela beståndet till mindre än 50 000 vuxna individer och listar arten som nära hotad) är jag väldigt glad att denna bonde förde dessa vackra katter till ett naturreservat, så att de slutligen kunde få komma ut och leva i sin naturliga miljö. 

Jag hoppas verkligen att fler kan dela vidare denna artikel, så att fler får upp ögonen för dessa fantastiska kattdjur och få chansen att hylla de som jobbar för djurens bästa!