Brandmannen går in i eldhärjade huset – får syn på något bakom soffan och agerar blixtsnabbt

När det börjar brinna i någons hem är tiden det allra viktigaste. Brandmännen måste vara snabbt på plats för att få bukt på branden och för att kunna sätta de människor som bor där i säkerhet.  

Men det är inte alltid det endast bor människor i huset eller lägenheten som brinner. Det finns även fyrbenta vänner.

Det var något som den här brandmannen fick syn på i det brinnande huset han jobbade med – och gjorde allt i sin makt för att rädda ytterligare ett liv.

Oavsett dess storlek är en husbrand alltid obehagligt. Det är nästintill omöjligt att veta hur snabbt branden kan sprida sig runt i huset – och för en brandman finns bara ett alternativ.

Rädda så många människor där inne som möjligt. 

Bildkälla: Facebook

För brandmännen i Bakersfield, USA, skulle den här husbranden bli en tuff uppgift. Elden hade spridit sig genom hela huset, men som tur var kunde de snabbt få ut de två personerna som bodde där.

Men strax därefter, när brandmannen Matt Smith tog en sista runda i huset, fick han syn på någonting som fick honom att agera blixtsnabbt.

Bildkälla: Facebook

Bakom en soffa hittade han den lilla Shih tzu-hunden Jack. Han var illa däran efter att ha andats in mycket rök och befunnit sig i den extrema värmen. Mike visste att det var bråttom, tog Jack i famnen och sprang ut ur det fortsatt eldhärjade huset.

De la Jack på marken och började massera hans hjärta. De fick inga livstecken – men då skulle några småflickor visa sig ha gjort ett val som räddat ett hundliv. 

Bildkälla: Facebook

Några scoutflickor hade kommit till brandstationen dagar innan och donerat syrgasmasker, speciellt anpassade för hundar, rapporterar AP.

Brandmannen Mike satte på masken över Jacks ansikte – och bara någon minut senare skulle de få ett glädjebesked.

Bildkälla: Facebook

Jack började andas, öppnade ögonen och ställde sig upp. Tack vare Mikes otroliga ingripande hade han räddat livet på den lilla hunden – och syrgasmasken hade kommit till precis den användning den skulle.

Bakersfields brandstation la ut videon på Jacks räddning på Facebook – och tusentals människor har gillat videon och skickat sina tack till de modiga brandmännen.

”Vi älskar alla våra djur som familjemedlemmar och det är så hjärtevärmande att veta att ni känner detsamma”, hälsar en person.

Brandmännen har inte hört någonting om hur Jack mår, men de antar att han mår bra. De säger även att de hoppas få se lille Jack på brandstationen snart för en återförening med brandmannen Mike. I mina ögon är han en sann hjälte!

Mike och hans kollegor är riktiga hjätar! Dela gärna vidare artikeln så hyllar vi Mike för hans otroliga insats när han rädade den lilla vovven Jack.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.