Brandmännen hittar vilsen dalmatiner på stationen – och bestämmer sig för att ge honom jobb

Många barn drömmer om att jobba på brandstation när de blir stora. Men dalmatinervalpen Chico kunde inte vänta – han gick ut och tog saken i egna händer.

Brandmännen på Hillsborough Fire Rescue fick oväntat besök när de kom tillbaka från en utryckning i tisdags morse. En söt liten fyrbent vän sniffade runt bland sakerna på stationen.

Även om han inte lämnade något CV förstod brandmännen att Chico passade perfekt för jobbet. Han blev en i gänget direkt, och lyfte verkligen stämningen på sin nya arbetsplats.

Bild: Facebook

Han höll även golvet rent…

Bild: Facebook

Men brandmännen visste också att de inte kunde hålla kvar sin nyrekrytering så länge. Trots att hunden inte hade något halsband förstod de att han tillhörde någon, och lade ut en annons i sociala medier.

Det visade sig att Chico hade varit borta i ungefär en dag efter att ha vandrat iväg på egen hand, från sitt hem några kilometer bort. Det blev ett kärt återseende med familjen, men ett bitterljuvt avsked för brandmännen.

”Det är blandade känslor. Men jag känner på mig att det inte var sista gången Chico besökte stationen”, sa Corey Dierdorff, som jobbar på stationen.

Bild: Facebook

Dela gärna artikeln om du också gillar brandmannen Chico.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.