Brandmännen räddar häst som kollapsat i leran.

Det finns en grupp människor som förtjänar mer beröm än vad de kanske får, och det är ala de modiga män och kvinnor som utgör vår räddningstjänsten.

Brandmän och sjukvårdspersonal försöker alltid komma så fort som möjligt till en nödsituation, i hopp om att rädda liv. Det är tack vare dem som många av oss lever idag.

Men de är inte bara hjältar för oss människor. De riskerar också sina liv för att ta hand om djur.

Så hästen Cupcake hästen befann sig i knipa ryckte Colorados brandmän ut för att hjälpa till. Den 13-åriga hästen hade varit på en tur med sin ägare när hon fastnade i en lerigt och vattenfylld grop. 

Ägaren och brandmännen fruktade att hästen inte skulle överleva och gjorde allt i sin makt för att hålla Cupcakes huvud över vattnet.

”Jag såg i hennes ögon att hon vägrade att ge upp. Jag kunde se det bara genom att titta på henne”, säger veterinären Dale Rice.

Runt 30 personer arbetade under två timmar med att få upp den 450 kilo tunga hästen… Och till slut kunde de andas ut – Cupcake lyckades komma upp på benen!

Gilla gärna om du vill hylla alla dessa fantastiska hjältar som riskerar sin egen säkerhet för att rädda både människor och djur!