Brandmannen ser vit fläck i skogen – då tittar han närmare och upptäcker en blind hund

Hundar slutar aldrig att förvåna oss. Vare sig det handlar om att visa sin kärlek eller förmåga att överleva. För den blinda hunden Sage skulle det sistnämnda sättas på prov rejält när hon försvann från familjens hus. 

I flera dagar var hon försvunnen och hoppet om att återfinna henne blev allt mindre. Men efter flera dagar skulle en person få syn på något som liknade en vit platssäck i skogen.

Men till skillnad från en vanlig säck rörde den här på sina fyra små tassar.

Den 12-åriga labradoren Sage var blind. Men kvinnan Beth Cole tagit in hunden i sitt hem och behandlat den med all kärlek och omsorg som vilken hund som helst. Men en dag skulle alltid förändras.

Efter att familjen hade lekt med Sage kunde de inte hitta henne någonstans, vare sig inne i huset eller i trädgården – och det var då hon insåg att hennes värsta mardröm besannats. Hennes älskade hund var försvunnen.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

I över en vecka letade Beth och hennes familj över hunden i skogarna i närområdet men ingenstans kunde de hitta Sage. Hon var bortsprungen och helt ensam – utan att kunna se. 

– Det var hemskt, vi visste ingenting. Det var kallt ute och hon är ganska så hjälplös när det kommer till att hitta hem på egen hand, berättade Beth till CBS.

Familjen trodde att allt hopp var ute för att få hem Sage till deras trygga hem igen – och trots att de hyrde in en expert på att hitta bortsprugna hundar gav det inga resultat.  Men det var då en riktig djurhjälte skulle uppenbara sig. 

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Den före detta brandmannen och sjukvårdaren Dan, som också var Beths granne, var en dag ute i skogen på promenad tillsammans med en vän. Plötsligt fick han syn på vad som såg ut som en vit plastsäck liggande vid en bäck. Men när han tittade närmare såg han att det rörde på sig. Det var Sage.

Utan att tveka sprang Dan ner för branten och nådde fram till den blinda hunden. Han gav henne en stor kram, tog labradoren på sina axlar och bar henne hela vägen upp för sluttningen.

– Om hundar kunde le tror jag att hon låg i det ögonblicket, säger Dan till CBS

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Helt ensam och blind hade Sage på något sätt klarat sig i skogen i flera dagar, utan en kärleksfull familjemedlem eller en varm säng vid hennes sida.

Beth och familjen tog Sage till en veterinär och efter lite behandling och en lång natts sömn i sitt trygga hem var hon samma fina hund igen.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Beth ville ge Dan en hittelön – men Dan tackade nej och konstaterade att han fått någonting ännu viktigare tillbaka.

– Sage lärde mig verkligen en läxa om hopp och att aldrig ge upp, säger han.

Hunden Sage är verkligen en fantastisk hund och ett bevis på hundars otroliga förmåga att överleva. Dela gärna artikeln om du också blev berörd av den här otroliga historien.