Brandmännen tillverkar syrgasmask i miniformat för att rädda hamsterfamilj.

Brandmännen tvekade inte en sekund när de gick in i det brinnande huset och räddade hamsterfamiljen. De här bilderna visar vilket fantastiskt arbete de gör, oavsett om de drabbade är människor eller djur.

Inga människor var som tur var hemma när branden startade hemma hos en familj i Washington. Men i ett av de rökfyllda rummen hittade brandmännen en hamsterfamilj: pappa Oreo, mamma Madonna och deras tre små hamsterbebisar. Familjen hade fått i sig skadlig rök och det var verkligen tur att de hittades. Bara någon minut till i det rökfyllda rummet så hade de varit döda.

Att ge första hjälpen till djur kan vara svårt, tänk då hur svårt det är att göra det med så små djur som hamsterbebisarna.

Som tur var hade de här brandmännen tränats i att ta hand om djur. De hade till och med en ”Pet Emergency Pocket Guide”, en handbok för att rädda djur, med sig i brandbilen.

Skärmavbild 2015-09-11 kl. 12.03.37

När de hade fått ut de små hamstrarna från det brinnande huset var pälsarna svarta av sot. Brandmännen agerade snabbt och satte på dem minisyrgasmasker. På så vis fick de små hamstrarna i sig friskt syre.

”Vi har ett helt kit som passar hundar och katter som vi kan använda vid bostadsbränder. Vi har ingenting för så här små djur, men vi är ganska bra på att improvisera”

säger brandchefen Tim Hulse till nyhetskanalen KTLA.

brandman1

Tyvärr avled en av de små bebishamstrarna men de andra överlevde tack vare brandmännens snabba initiativförmåga.

Tim Hulse berättar även att brandmännen hittade en annan viktig sak intill hamsterburen. Ett äktenskapsdokument skrivet med krita. Pappret bekräftar att hamstrarna Oreo och Madonna är äkta makar.

Skärmavbild 2015-09-11 kl. 12.20.58

”Tydligen är de gifta….Familjen hade en certifikat som bevisar vigseln mellan Oreo och Madonna. Det var riktigt gulligt.”

berättar Hulse för nyhetskanalen KTLA.

Källa: Lacey Fire, Twitter

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.