Brevbäraren ser att en bil dumpar detta mitt på vägen. När han rusar fram och gör upptäckten tror han inte sina ögon.

En helt vanlig arbetsdag tog en minst sagt dramatisk vändning när 39-årige Jason Harcrow körde runt för att dela ut paket i förra veckan. Men tack vare hans snabba insats fick allt ett gott slut – och ett hårigt litet paket av kärlek kunde som tur var levereras till säkerhet.

Jason Harcrow arbetar med att dela ut paket för företaget UPS i amerikanska Kalifornien. En eftermiddag i förra veckan var han ute på sin vanliga runda när en förare framför stannade sin bil, öppnade dörren och gjorde något otänkbart.

upsbil
Bildkälla: Wikimedia Commons

Jason trodde inte sina ögon. Personen i bilen framför dumpade en liten, hjälplös hundvalp på gatan – och lämnade den för att klara sig på egen hand i trafiken.

Jason blev genast orolig för hundens säkerhet och på ett ögonblick bestämde han sig för att agera. Han rusade dit och tog försiktigt upp valpen i sina armar – innan den ens hade fått chansen att springa ut i trafiken.

UPS 2
Bildkälla: Hughson Police Services (Facebook)

Eftersom Jason koncentrerade sig på att rädda vovvens liv så hade han inte tid att skriva ner numret på registreringsskylten från den person som gjorde något så hemskt mot sitt husdjur. Men den stackars lilla krabaten var åtminstone i säkerhet.

UPS 1
Bildkälla: Hughson Police Services (Facebook)

Efter sin räddningsaktion åkte Jason iväg med hunden till en polisstation. De informerade i sin tur ett djurhem som nu letar efter ett nytt hem för den söta vovven.

”Valpen är vid gott mod och kommer mest troligt bli adopterad från Stanislaus County Animal Shelter”, skriver Hughson Police Services på sin Facebook.

UPS 4
Bildkälla: Hughson Police Services (Facebook)

Dagens stora hjälte, Jason, hade bråttom tillbaka för att köra leveranser på jobbet och hann därför inte uppge sitt namn för polisen. Men som tur var blev han igenkänd av kollegorna när nyheten spreds på nätet och på så sätt kunde han få de hyllningar han så väl förtjänade.

”Vi är väldigt stolta över honom. Han är en väldigt snäll kille”, säger Jessica Lafferty på UPS till Modesto Bee.

Jag kan inte annat än att hålla med. När valpens liv var i fara så levererade verkligen Jason – vilken hjälte han är!

UPS 3
Bildkälla: Hughson Police Services (Facebook)

Blev du också imponerad över hur snabbt Jason agerade för att rädda den övergivna hunden? Dela gärna vidare för att hylla hans fina insats!