Brevbäraren skulle lämna posten men huset stod i lågor. Nu hyllas hans fina insats av hela samhället.

Det finns en klassisk myt om att hunden och brevbäraren hatar varandra. Men det är ju inte alltid sant. Och efter att ha läst Brandons historia vet jag att i alla fall två hundar älskar sin brevbärare idag.

Brandon Messerschmidt var ute på sin vanliga runda med postbilen då han plötsligt såg kraftig brandrök från ett av husen på gatan. När han kom närmare insåg han att hela garaget och stora delar av huset stod i lågor.

Bildkälla

brev

Utan att tveka kastade han sig ur sin bil och sprang fram till huset för att se om någon befann sig där inne.

Bildkälla

eld

På baksidan hittade han husägaren Mark Ruggles som desperat försökte släcka elden med en vattenslang. Brandon frågade om någon var kvar i huset och Mark berättade om sina två hundar som var instängda där inne.

Brandon skyndade sig då in genom bakdörren på huset för att leta. Där inne var det fullt med rök, och han kunde inte se några hundar. Samtidigt tog sig Mark till framsidan och öppnade ytterdörren. Då sprang båda hundarna ut, tack och lov.

Bildkälla

hundbrand

Huset blev förstört, men ingen människa eller hund skadades i branden. Hela grannskapet hyllar nu Brandon för hans osjälviska handling. Trots att han varken kände Mark eller hundarna var han beredd att riskera sitt liv för att hjälpa dem.

Det kallar jag en riktig hjälte!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna