Brevbärare ser utsvulten hund bunden i trädet – lär ägaren en läxa för livet

De allra flesta brevbärare förtjänar respekt för sitt arbete, oavsett väder kämpar de på varje dag och delar ut vår post.

Vissa har också visat prov på hjärtan av guld, kolla bara när denna dolda kamera fångar brevbärarens söta rutin med hunden som alla trodde var ”farlig”.

Att brevbärare kommer i kontakt med olika djur säger sig självt, oavsett om det är nyfiken katt i brevinkastet eller en busig hund på villans gräsmatta.

För brevbäraren Dan Targonsk började hans arbetsdag som alla andra. Men under hans vanliga runda snubblade han på något som han helt enkelt inte kunde ignorera.

Han såg nämligen en smutsig och svältande hund, som satt ensam på trottoaren. Brevbäraren förstod direkt något var fel.

Honan, en boxer, satt utmärglad och fastbunden i träd, utan vare sig mat eller vatten i den heta solen.

Men i stället för att strunta i hunden och fortsatta med sitt dagliga arbete, valde denna fantastiska brevbärare att ge oss alla en värdefull lektion i vänlighet.

© Adopt a boxer

Till att börja med rusade brevbäraren Dan Targonsk efter mat och vatten.

I samband med detta ringde han även en lokal djurräddningsorganisation i Philadelphia. Dan vägrade lämna hunden innan boxern kunde föras till säkerhet.

De godhjärtade människorna på Adopt a Boxer Rescue tog snart hand om hunden och namngav henne Kuperus.

De upptäckte bland annat ett stort sår på hennes huvud, antingen orsakat från en kula eller en kniv. Kuperus hade även en bruten käke och behövde ta bort flera tänder.

© Adopt a boxer

Trots de fruktansvärda övergrepp och den vanvård Kuperus drabbats av, visade hon nästan direkt hur söt, kärleksfull och charmig hon var där bakom den ruffiga fasaden.

”Jag kan knappt förstå det, hon längtar verkligen efter människors uppmärksamhet”, säger Dawn Karam, grundare av Adopt a Boxer Rescue.

”Hon vill egentligen inget mer än att få beröring… Trots att någon fruktansvärd människa slagit henne och lämnat henne att dö. Det är otroligt”.

© Adopt a boxer

Medan Kuperus återhämtade sig på ett fosterhem, arbetade djurskyddshemmet outtröttligt för hitta den som var ansvarig för vanvården.

Det är i dagsläget oklart om de lyckades hitta den eller de ansvariga – men i juli 2013 adopterades Kuperus av en ny, kärleksfull familj.

Hon fick det liv alla hundar förtjänar och brevbäraren Dan hälsade på ibland.

© Adopt a boxer

Efter att hon läkt fullt ut, gjorde Kuperus flera tv-framträdanden och vann över hundälskares hjärtan i hela Philadelphia.

Kuperus blev också en symbol för att sprida kunskap om sund djurhållning – allt tack vare en varmhjärtad postanställd.

Förhoppningsvis kan denna historia få fler att förstå hur många vi är som vägrar stå tysta och se på när djur far illa, kanske även Kuperus tidigare ägare kan ta till sig detta viktiga budskap!

© Adopt a boxer

Här kan du också se ett nyhetsinslag från händelsen:

Dela gärna denna historia med alla dina djurälskande vänner, om du vill tacka brevbäraren Dan för hans stora hjärta och civilkurage.

Om fler vore som honom skulle världen vara en bättre plats att leva på!