Brevbäraren fångas av dold kamera när han gör detta mot schäfer. Nu sprids klippet som en löpeld på nätet.

Det brukar sägas att hundar inte är särskilt förtjusta i brevbärare. När den nio månader gamla schäfern Kyza, som av omgivningen ofta brukar betraktas som aggressiv, dessutom står och väntar vid staketet – då kan man tänka sig att brevbäraren flyr snabbt som vinden efter att ha lämnat av posten.

Men det här är ingen vanlig brevbärare – och ingen vanlig hund.

 

Facebook berättar husse Michael att hans hund, Kyza, är missförstådd. Kyza är inte alls farlig eller aggressiv, han varken skäller eller ylar på främlingar – och husse tror att omgivningens skräck bara har att göra med schäferns storlek.

En som däremot tycks ha greppat att man aldrig ska döma en bok efter omslaget är just brevbäraren Steve. En dag stod Michael nämligen och tittade ut genom sin fönsterruta när han noterade att brevbäraren cyklade förbi, lämnade av posten och klev fram till Kyza – för att ge honom en vänlig kram och en klapp på huvudet. Det kärleksfulla mötet mellan hund och brevbärare har sedan fortsatt dag ut och dag in.

”Oavsett om vi har fått post eller inte så stannar brevbäraren alltid till för att träffa min hund”, skriver Michael på Facebook och fortsätter:

”Den här killen anstränger sig alltid och kliver av cykeln för att ge honom en kram och en klapp. Jag är inte säker på vem jag ska tagga på Facebook för att han ska se det här! Men tack mannen, fortsätt med det fina arbetet och du har definitivt en kompis som väntar här på dig!”

Michael bestämde sig nyligen för att filma hela händelseförloppet med sin mobilkamera och som man ser i det hjärtevärmande klippet är hunden överlycklig att varje morgon få möta sin gode vän brevbäraren – och viktigast av allt, Kyza är inte så farlig som folk verkar tro!

Det här är så himla fint och jag blir så glad att brevbäraren är vänlig mot den missförstådda hunden. Dela gärna vidare så fler inser att man inte ska döma en bok efter omslaget!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.