Brinnande hund hittades av badgäster – nu letar polisen efter djurplågaren

Badgäster som skulle ta ett kvällsdopp i Vånga stenbrott under tisdagskvällen fick sig en chock när de upptäckte en hund-kropp som något tänt eld på. Polisen rubricerar händelsen som djurplågeri, och vill nu ha in tips från de som kan veta något om händelsen.

– Man vet ju inte heller om hunden är stulen, eller vad det rör sig om, om det kan vara någon form av begravning, ett val att kremera sin hund… men det är uppenbart att det är en hund som brunnit, säger Kristianstadspolisens inre befäl Mikael Persson till Kristianstadsbladet.

Det var under tisdagskvällen som badgäster vid Vånga stenbrott märkte att det rykte kraftigt borta vid en soptunna. När det gick dit för att se vad det var som orsakade röken hittade de en hund som brann, då någon försökt att elda upp den. Enligt Kristianstadsbladet var det en stor hund, som delvis låg i soptunnan, och delvis utanför.

Foto: Shutterstock

Polisen vill ha in tips

De chockade badgästerna larmade polisen, som kom till platsen och kunde rubricera händelsen som djurplågeri.

– Det ryker nog där fortfarande, säger Kristianstadspolisens inre befäl Mikael Persson vid 19-tiden på tisdagen. För dem som anträffade hunden var det såklart en mindre angenäm upplevelse.

Då polisen vet att det inte brukar röra sig så mycket folk i omlopp vid stenbrottet vill de nu ha in alla tips de kan få från allmänheten gällande händelsen.

Foto: TT

Dela gärna så att folk som vet något om händelsen kan tipsa polisen.