Bröderna befriade havsörnen från fälla – och fick sitt livs selfie

Det är inte varje dag man får chansen att ta en selfie med en vithövdad havsörn – men när man väl gör det så kan man räkna med att det blir ett ögonblick att minnas för resten av livet.

Speciellt om man dessutom räddat livet på den, som de två kanadensiska bröderna Michael och Neil Fletcher.

Det var en höstdag 2015. Bröderna Michael och Neil Fletcher från kanadensiska Chelmsford, Ontario, var ute och strövade i en skog när de plötsligt gjorde en hemsk upptäckt: en vithövdad havsörn hade fastnad med foten i en fälla.

Klon satt fast så hårt att örnen knappt kunde röra sig – och bröderna bestämde sig omedelbart för att agera.

Sakta närmade de sig örnen och väl framme täckte de försiktigt fågelns huvud med en jacka, för att på så sätt få den att lugna ner sig.

– Först verkade örnen lite nervös över att min bror och jag var där, men så fort han insåg att vi försökte hjälpa till så lugnade han ner sig lite grann. Hans huvud rörde sig fram och tillbaka för att titta på oss men det var ungefär allt han gjorde, säger Neil Fletcher till CBS News.

Efter några minuters kamp lyckades de till slut få loss örnen från fällan. Det var då Neil slogs av idén: varför inte ta en snabb selfie med den majestätiska rovfågeln?

Örnen var med på noterna – och snart fanns hjältarnas livs bästa bild förevigad.

Bildkälla: Facebook

Efter det fina ögonblicket fick så örnen flyga iväg ut i frihet.

Och brödernas modiga insats, den hyllades stort.

– Jag tycker det är riktigt bra att Michael och Neil hade modet att faktiskt försöka hjälpa fågeln, det är en ganska stor rovfågel med vassa klor och skarp näbb. De flesta människor skulle vara rädda för att närma sig den, säger ornitologen Chris Blomme till CBS News.

Stor eloge till grabbarna som räddade örnen – och vilken härlig selfie de fick till! Dela gärna vidare denna solskenshistoria till dina djurälskande vänner.