Bruno dumpades för att husse hade köpt en ny matta.

Bruno är en 7 år gammal pitbull som levt hela livet tillsammans med husse, matte och sin bästa hundkompis i nordöstra USA. Men nu har hans tillvaro plötsligt förvandlats till en mardröm. Anledningen? Hans husse köpte en ny matta och soffa, och ville inte ha kvar Bruno längre. För mattan kan bli smutsig.

Allt började när hans ägare skiljde sig. Husse behöll till en början båda hundarna, men efter att ha uppdaterat inredningen hemma ville han göra sig av med dem.

När släktingar till familjen hörde om hans planer att göra sig av med hundarna kontaktade de organisationen It’s A Ruff Life Rescue.

Bildkälla

03

De talade med hans exfru, och hon gick med på att ta den lilla hunden, men Bruno ville hon inte veta av. Det var nu personalen på organisationen förstod hur illa behandlad Bruno hade blivit.

Hans ägare hade helt slutat ge honom någon kärlek de senaste 2 åren. Som någon slags sjuk träningsmetod hade de systematiskt lärt honom att inte pussa på dem och inte visa någon tillgivenhet mot dem. Han hade bara blivit någon form av inredning i deras hem. En inredning som husse nu ville byta ut.

Bildkälla

bruno

It’s A Ruff Life Rescue bestämde sig för att ta hand om Bruno och försöka ge honom ett nytt hem. När de åkte till hans ägare för att hämta upp honom blev både Bruno och hans hundkompis förtvivlade. Den lilla hunden var Brunos enda vän, den enda som hade gett honom någon kärlek. Nu skulle de aldrig få se varandra igen.

Nu är Bruno placerad i en fosterfamilj, men hans framtid är oviss. Eftersom han är 7 år räknas han som en gammal och det är alltid svårare att adoptera bort gamla hundar. Men hos sin fosterfamilj får han i alla fall uppleva kärlek och närhet med människor igen.

Bildkälla

02

Trots att han har varit med om så mycket är Bruno en fantastik hund. Han är kärleksfull, snäll och tillgiven. Dessutom älskar han barn, vilket är ett stort plus.

Jag blir så arg när jag läser vad Bruno har fått vara med om. Men ska INTE skaffa hund om man inte är beredd att ta hand om den och ge den kärlek. Hundar är familjemedlemmar och inte inredning.

Newsner står upp för djurens rättigheter, gilla om du gör det också.