Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Bulldoggen Fia adopterade hemlösa ekorrungen. Nu berör deras oväntade vänskap tusentals.

Den lilla ekorrungen ramlade ner från ett bygge och blev hemlös. Nu har han adopterats av Hans Petter Carlsson och franska bulldoggen Fia. Och djuren har blivit bästa vänner och är oskiljbara. – Ekko kommer nog bli en vanlig familjemedlem, säger Hans Petter Carlsson till GT.        

Allting började när den lille ekorren ramlade ner från ett bygge i Elverum i Norge där hans Petter Carlssons kompis Are Ourom jobbade. Ekorrens mamma kom aldrig och hämtade ungen så då tog Are hand om honom. Men sen när han skulle åka iväg och resa lämnade han ifrån sig ekorrungen till Hans Petter Carlsson, skriver norska Østledningen.

Hans Petter Carlsson har en fransk bulldogg, Fia, och visste inte hur hon och ekorren, som fått namnet Ekko, skulle komma överens. Men till allas förvåning var det som kärlek vid första ögonkastet.

– Hunden såg att hon var liten. Hon luktade på honom och de var vänner direkt. Ekorren var inte alls rädd, utan kröp intill hunden för att få kroppsvärme, berättar Hans Petter Carlsson för GT.

Fia och Ekko vill inte vara ifrån varandra och umgås hela tiden. Men än så länge tar de det mest lugnt eftersom Ekko bara är två veckor gammal och fortfarande blind.

Kompisarna gillar att ligga i soffan, ibland solar de sig och de gillar även att ligga i hundsängen tillsammans. Fia brukar dessutom tvätta Ekko.

Foto: Instagram.

bull

Hans Petter Carlsson har köpt mjölersättning och matar Ekko med det. Och han är övertygad om att vänskapen mellan djuren bara kommer att bli starkare och starkare.
– Ekorrar blir bundna till dem som tar hand om dem, så de blir helt tama. Chanserna ökar nu när han ännu inte har fått ögon. Ekko kommer nog bli en vanlig familjemedlem, säger Hans Petter Carlsson till GT.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

 

Läs mer om...