Busschaufför tar med ovanlig passagerare på bussen – nu hyllas hon som hjälte

Ibland hör man en historia från verkligheten som går rakt in i hjärtat. Det här är en sådan.

Den handlar om Cynthia Bura som arbetar som busschaufför i Minneapolis i USA. Varje dag ansvarar hon för att köra sina passagerare säkert, hålla sina avgångstider – och dessutom vara trevlig.

För ett tag sedan fick hon syn på en ovanlig passagerare vid en hållplats längs sin runda – och bestämde sig för att agera direkt.

Det här är Cynthia Burda. Varje dag kör hon buss i Minneapolis, och är van vid att plocka upp människor vid hållplatserna.

Men en dag såg hon en ensam hund vid vägkanten och misstänkte att den blivit dumpad av sin ägare. Hon kunde inte bara lämna den där. 

Så trots att det inte stod någon människa vid busskuren så stannade hon – till de andra passagerarnas förvåning.

Sedan kontaktade hon bussbolaget och frågade om hon kunde få tillåtelse att ta med hunden i bussen. Hon ville ta honom till bussgaraget för lite värme och kärlek. Det fick hon – om hunden kunde kopplas.

Sagt och gjort. Cynthia tillverkade ett tillfälligt koppel och gick ut till hunden. Han blev överlycklig när hon pratade med honom och ville mer än gärna följa med i bussen.

Passagerarna i bussen tog genast sin nya medpassagerare till sina hjärtan.

”De var alla lyriska över hunden. Det gjorde allas dag. Hela bussen var väldigt glada”, säger Cynthia.

Som tur var visade det sig att hunden inte alls var dumpad. Han hade bara rymt och gått vilse. Det dröjde inte länge innan ägaren kunde identifieras och hunden kunde återförenas med sin familj.

Vilket härligt slut på historien!

Jag är så glad att Cynthia stannade och plockade upp hunden – annars vet jag inte hur illa det hade kunnat sluta. Hon inspirerar oss andra att alltid ställa upp för dem som ser ut att behöva hjälp – vare sig det är människor eller djur!

Djurbibeln står på djurens sida.