Byggarbetare ser hjälplös valp i gräset – tittar närmare och tappar andan när han ser vad som är bakom

När 28-åriga byggarbetaren Sebastian Bushey körde hem från jobbet den dagen kunde han knappast ha föreställt sig vad han skulle mötas av. Men hade han inte fått syn på den lilla valpen vid vägkanten, hade den här historien kunnat sluta väldigt annorlunda.

Sebastian Bushey, är byggarbetare i Washington state. En amerikansk delstat där klimatet ofta är varmt och torrt – och även den här speciella eftermiddagen var det olidligt hett ute.

När Sebastian körde hem från jobbet den dagen fick han plötsligt syn på en liten valp vid vägkanten, nära Grand Ronde River. Den stackars försvarslösa valpen var helt övergiven – och den hade uppenbarligen lämnats ute i hettan för att dö.

Sebastian kunde inte tro sina ögon, hur kunde någon överge ett oskyldigt djur på det sättet? Han stannade bilen direkt och kallade på valpen som började gå fram mot honom. Och det var då fick han en rejäl överraskning.

Gömde sig i gräset

Det skulle visa sig att det inte bara var en valp som hörde Sebastians rop. Gömt bland gräset dök det plötsligt upp ytterligare sex små valpar – som kom fram en efter en. Sebastian filmade det hela med sin mobil och man kan verkligen höra hur chockad han blir när de andra valparna dyker upp. Det är också tydligt att de var helt övergivna mitt i ingenstans, och märkbart påtagna. Alla sju ser ut att vara uttorkade och svultna, och det råder inga tvivel om att de inte hade överlevt länge till på egen hand.

”Valparna verkade väldigt försiktiga och nervösa när de kom fram” berättade Sebastian Bushey för Caters News Agency efter den otroliga händelsen.

Valparnas otroliga förvandling

Efter att ha satt alla sju valpar i sin bil körde han direkt till ett lokalt djurhem. Där kunde valparna äntligen få den vård och omsorg de så desperat behövde för att överleva.

Och tack vare Sebastians hjälteinsats och de på djurhemmet, så har de här valparna lyckats återhämta sig – kolla in videon nedan och se valparnas förvandling.

Att det finns människor som kan behandla oskyldiga djur på det här sättet gör mig oerhört arg och ledsen. Såna människor borde verkligen inte få ha husdjur! Dela om du håller med.