Cementarbetare tvingas genomgå en riktig mardröm för att rädda kattungen.

Att bli instängd i en mörk grav låter som något taget ur en skräckfilm. Men det var verklighet för en liten kattunge i Brasilien för några dagar sedan. Som tur var hittades kissen i tid – men det skulle visa sig vara ett svårt projekt att få ut honom därifrån.

Det var några cementarbetare som hörde katten skrika vid gravplatsen i São Paolo, Brasilien. De lokaliserade kattens jamande och förstod snart att det kom från den här graven.

Bildkälla

Bild: Facebook

Efter att ha undersökt platsen närmare så förstod de att det enda sättet att få ut katten var att montera isär graven. Men det får man inte göra utan tillstånd från gravägaren.

Cementarbetarna kontaktade en djurorganisation för att få hjälp och via dem fick de kontakt med en advokat. Via advokaten fick de äntligen tillstånd från gravägaren och kunde påbörja sin räddningsaktion.

Bildkälla

Bild: Facebook

Men när de öppnat graven uppstod det snabbt ett nytt problem. Hålet var djupt. Efter att ha testat olika verktyg för att nå ner till katten insåg de att någon av dem var tvungen att klättra ner.

Bildkälla

Bild: Facebook

Jag vet inte hur det är med er, men personligen undviker jag gärna att klättra ner i gravar. Men kattens skrik blev bara mer och mer desperata där nere, och till slut bestämde sig en av männen för att göra en insats och krypa ner i hålet.

Bildkälla

Bild: Facebook

Äntligen fick de upp katten ur gravkammaren!

Bildkälla

Bild: Facebook

Både människor och katt var lättade över att vara ute i solljuset igen.

Bildkälla

Bild: Facebook

Förhoppningsvis ser de till att täcka igen alla hål nu så att inte fler katter går samma öde till mötes!

Bildkälla

Bild: Facebook

Ingen vet riktigt hur kattungen har hamnat i graven. Men nu är han i alla fall trygg. Så fort ett lämpligt hem hittas så kommer han att adopteras bort till en ny familj.

Lycka till lille vän!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.