Charlie tvingades operera bort båda ögonen – nu har han fått sin alldeles egna ledarhund

Charlie drabbades 2016 av grön starr och fick sedan problem med synen. Till slut fick den lilla golden retreivern operera bort ena ögat och sen det andra.

Men nu har lyckan vänt. Charlie har nämligen fått en egen ledarhund.

Livet kan vändas upp och ner på ett kort ögonblick. För golden retrievern Charlie blev livet en svår kamp när han plötsligt drabbades av grön starr.

Synen blev sämre och sämre för varje dag som gick och till slut fanns det inget annat val. Charlie tvingades operera bort ena ögat.

Livet gick vidare och Charlies husse och matte trodde att allt snart skulle bli bättre. Men det blev det aldrig. Charlie tvingades till slut även operera sitt andra öga och blev helt blind.

För många, djur som människor skulle detta vara ett tillfälle där det skulle kännas lätt att ge upp. Men inte Charlie.

– För oss var det självklart att tömma våra pensionsbesparingar för att ta hand om vår hund. Han gör oss glad, säger matte Chelsea Stipe till NBC Philadelphia.

Charlie får en ny lekkompis

Charlie som tycker om långa promenader och att leka skar inte ner på sina favoritsysslor, i stället fortsatte han som om ingenting förändrats i hans liv.

Men husse och matte förstod att någonting måste ske i hans liv så att han kan känna sig som innan han förlorade både ögonen. Det är då Charlies ledarhund, Maverick som guidar honom genom livet.

– När de leker märker Maverick att Charlie tappar bort leksaken ibland, då lägger han den framför honom för att börja om leken, säger matte till sajten.

Solskenshistorien gör toksuccé i sociala medier

Deras resa har de också inte bara hållit till sig själva utan också spridits på sociala medier. Matte och husse har nämligen ett Instagramkonto för Charlie.

På bara en vecka har de fått nästan 85 000 följare.

Det är svårt att inte få hjärtat att smälta när man ser bilder på Charlie och Maverick. Gilla eller dela för att sprida deras fantastiska resa vidare!