Chihuahuan dumpades för att hon inte hade framben – nu kan hon inte sluta springa i sin rullstol

Den lilla chihuahuan föddes utan framben och övergavs i en smutsig kartong på en trafikerad väg. Ingen stannade för att hjälpa till. Till slut stannade någon och plockade upp valpen, men när personen såg att hon inte hade några framben la han tillbaka henne och gick vidare. Jene, en förbipasserare, såg vad som hände och äcklades över beteendet.

Facebook

Den lilla chihuahuan blev dumpad på gatan i San Fransisco i en smutsig kartong. Jene ser hur flera går förbi lådan utan att hjälpa till. Han ser också hur någon plockar upp valpen ur lådan, men när de upptäcker att Daffodil saknar framben stoppar de snabbt tillbaka henne och går därifrån.

Facebook

Daffodil hade tur att Jene såg vad som hände, som skyndar fram till lådan och lindar försiktigt in den vettskrämda och hjälplösa valpen i sin T-shirt. Han tar först hem valpen men inser snabbt att valpen behöver mer hjälp än han kan erbjuda och tar med henne till en hjälporganisation för utsatta djur, San Fransico’s society for the prevention of cruelty to animals.

Facebook

Förutom sitt handikapp var Daffodil som vilken valp som helst, nyfiken, busig och väldigt söt.

Daffodil som var en envis liten valp hade trots sina svårigheter lärt sig ta sig runt, men det var inte helt lätt. Hon ville leka och springa omkring som alla andra valpar. Trots att Daffodil var liten och skulle växa och specialbyggda hjälpmedel är dyra så tyckte hjälporganisationen att det var bra om hon fick lära sig gå med rullstol direkt.

Facebook

Hjälporganisationen beslutade att be OrthoPets, ett företag som specialiserat sig på att göra proteser åt djur att göra en specialbyggd rullstol. Det var en stor skara som såg på när Daffodil tog sina första steg i sin nya rullstolsväst.

Facebook

Daffodil var så ivrig att hon ramlade men det fanns många där för att hjälpa henne och med tiden lärde hon sig att snabbt ta sig runt på sina två ben och fyra hjul.

En av de anställde på OthoPets blev så förtjust i Daffodil att hon bestämde sig för att adoptera henne. Nu tar sig Daffodil fram helt obehindrat hon kan både klättra upp för berg och ta sig upp på trottoarkanter som vilken hund som helst.

Facebook

Här kan du se en film om Daffodil.

Jag blev så berörd av den här historien. Lilla Daffodil bevisar verkligen att ingenting är omöjligt. Underbart att hon fått ett så bra liv. Dela gärna den här historien med dina vänner om du också blev berörd.

Djurbibeln står på djurens sida.