Chili fick inte gå på promenad på 1 år. Nu vill hon ha en familj som älskar henne.

6 år gamla Cockerspanieltiken Chili har inte haft det lätt i livet. Hon blev grymt vanvårdad av sin tidigare ägare och kom in till Hundstallet i ett vanvårdsärende. Chili hade inte fått komma ut på promenad på 1 år. Hennes framtassar var helt hoptovade och höger öra bestod av en stor tova på 15×15 cm. Nu ber Hundstallet om hjälp för att rädda Chili och ge henne det liv hon förtjänar.

När Chili omhändertogs var hon i så dåligt skick så att hon fick åka till en veterinär omgående. De tog en och en halv timme att raka av hennes toviga päls, och tovorna vägde över 1,5 kilo.

Bild: Hundstallet

chili2-528x396

Chilis klor var också väldigt vanvårdade. På vänster framtass i tovan hittades en ca 4-5 cm förvuxen klo som hade lossat från en tå vid något tillfälle men suttit kvar i tovan. En ny klo hade växt ut istället och detta talade, enligt veterinären, för att vanvården pågått under en lång tid eftersom det tar flera månader för en ny klo att växa ut på det här sättet.

Efter att Chilis päls rakats av fick hon komma till Hundstallet.

”Första veckorna fick vi bära ut henne till gräset, hennes tassar klarade inte att gå på hårt underlag och det var ovant för henne att röra sig utan tovorna.” skriver Hundstallet på sin hemsida.

Chili kommer aldrig behöva komma tillbaka till sin nya ägare och Hundstallet letar efter en ny familj. Men först behöver Chilis tänder åtgärdas.

”Enligt veterinären kommer detta kosta cirka 6000 kr som det ser ut nu men kan bli mer beroende på vad man kan se under sedering.”

Trots allt det hemska som Chili varit med om är hon en glad hund idag.

”Chili är nu en levnadsglad tjej som helst skulle vilja vara nära hela tiden, hon kryper gärna upp i famnen och trycker sig nära för att få mycket värme och kel. Hon har börjat kunna gå lite promenader men går fortfarande lite konstigt med tanke på att hon fortfarande har lite ont i tassarna och inte så mycket muskler.”

Jag vill inte ens tänka på hur Chilis liv har sett ut innan, och jag är så glad att hon räddades! Inget djur ska behandlas på det här sättet.

Här nedan kan du se hur Chili ser ut idag.

Du kan läsa mer om Chile och hur du kan hjälpa henne på Hundstallets hemsida.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.