Cirklar på golvet är oemotståndliga för katter – här är anledningen bakom

Att vara kattägare är både fantastisk härligt och lite jobbigt ibland. Förutom att man ska tömma kattlådan, och ta fram den där stinkande kattmaten två gånger om dagen så är det mest mysigt och rogivande.

Hundar är ganska förutsägbara medan katter däremot kan vara lömska och gör bara precis som de själva vill.

Jag slutar aldrig att förvånas över deras unika beteende.

För några år sedan gjordes en minst sagt udda upptäckt av en kattägare.

En av hans sladdar hade på golvet råkat forma en cirkel, något hans katt uppmärksammat. Katten gick fram till cirkeln och satte sig sedan där i och ville inte flytta sig, oavsett hur mycket han ropade på katten.

Han skrev ett inlägg som han la ut på internet och uppmärksamheten blev enorm. Kattägare över hela jordklotet började testa att lägga ut cirklar av saker eller bara tejpa en cirkel på golvet. Alla katter gick och satte sig i cirklarna.

Det finna ännu ingen riktig studie på fenomenet men kattexperter tror att det kan ha att göra med att katter antingen känner sig trygga på en mindre ”instängd” yta eller att de känner att de vill vakta området.

Det verkar inte spela någon som helst roll vad cirkeln är gjord av, dock verkar minde cirklar vara att föredra om katten själv får välja.

Även om detta inte är någonting som är vetenskapligt bevisat ännu, tycker jag att det är väldigt intressant.

Jag provade med min katt hemma och även om det tog någon minut innan hon gick och satte sig i ringen så fungerade det faktiskt, prova gärna du också!

Här kan du se ett inslag om den nya upptäckten:

Dela gärna denna artikel, så att alla kattägare kan testa detta verkligen stämmer!