Cirkus släpper ut sina elefanter i frihet efter påtryckningar från djurvänner över hela världen.

I dag är det en glädjens dag för alla oss elefantaster! I många, många år har cirkusen ’Ringling Brothers’ i USA använt elefanter som en av de mest exklusiva ”artisterna” i deras shower. Detta gigantiska djur har under många år fått både barn och föräldrar att tappa andan inför deras konster. Men nu, efter så många år, får elefanterna från cirkusen äntligen leva ett liv ute i det fria.

Det var från början meningen att cirkusens elefanter skulle pensioneras först 2018, men efter påtryckningar från flera olika djurrättsorganisationer, har nu detta datum ändrats till maj 2016.

Cirkusen har alltid uttryckt att de varit snälla mot de fantastiska djuren, men att det när det kommer till kritan handlar om djurens hälsa och att de mår bättre i frihet. De är inte gjorda för publik och att fraktas i stora lastbilar.

ElefanterFrias

De elva elefanterna kommer att köras till en anläggning som byggdes av cirkusen där de kommer att ses över. Medan många menar att det inte är tillräckligt och att elefanterna borde släppas helt fria, är vi alla nog rörande överens om att det är en bra start.

Elefanter är väldigt smarta djur som lätt kan överraskas negativt av stora folkmassor. Så att ställa dem inför en stor publikmassa är inte snällt gjort. Fler och fler cirkusar tar bort elefanterna från sitt program och det är fint att se.

(Om du vill se ett klipp med elefanterna,
klicka igång spelaren och förstora till helskärm).

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna