Cirkusdjuren behöver din hjälp, bidra genom att sprida det här.

Över 20 000 personer har skrivit på namninsamlingen för att förbjuda vilda djur på cirkus. Dessutom visar en ny undersökning från Djurens Rätt/Demoskop att 7 av 10 svenskar tycker att vilda djur inte hör hemma på cirkus. Du kan visa ditt stöd genom att skriva under den här namninsamlingen.

Vilda djur hör inte hemma på cirkus enligt svenska folket. På frågan ”Tycker du att det ska vara tillåtet att hålla vilda djur som exempelvis elefanter och sjölejon på cirkus?” svarade 68 procent nej. 23 procent svarade ja, medan 9 procent var osäkra.
Ett stort antal länder i världen har förbjudit vilda djur på cirkus, däribland Nederländerna, Storbritannien och flera latinamerikanska länder.
I Sverige har regeringens utredare, i sitt betänkande om ny djurskyddslag från 2011, föreslagit att utöka listan över djur som inte får visas på cirkus med elefanter och sjölejon.
Men lagförslaget har fortfarande inte blivit verklighet.
Därför har Djurens Rätt tillsammans med Newsner startat kampanjen #IntePåCirkus. Förhoppningen är att engagera så många människor som möjligt och få regering och riksdag att driva igenom ett förbud.
Du kan hjälpa till genom att dela den här texten och genom att skriva under namninsamlingen.

DjurensRätt_Cover_oppi

Läs mer om #IntePåCirkus

Alla roade sig på cirkus, ingen såg hennes lidande. Tills hon reste sig upp och sa ifrån. Filmen som visar att vi måste förbjuda vilda djur på cirkus.

Elefanter och andra vilda djur hör inte hemma på cirkus, där de utnyttjas i underhållningssyfte.
Vi uppmanar därför regeringen att snarast förbjuda vilda djur på cirkus i Sverige.
Du kan göra skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #IntePåCirkus.
• Bojkotta alla cirkusar som har vilda djur.
Skriv på namninsamlingen.
Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Publicerad av Newsner Djur