Cirkuselefanten rymde och dödade en 65-årig man. Att det här får hända igen är helt ofattbart.

Cirkusen Luna har kritiserats flera gånger för hur de missköter sina elefanter. I helgen rymde elefanten Baby och attackerade en 65-åring som omkom.

Över 70 000 har skrivit under Djurens Rätt och Newsners namninsamling för att förbjuda vilda djur på cirkus. I samband med kampanjen har vi bland annat berättat om cirkuselefanten Tykes öde. Efter år av lidande fick Tyke nog, attackerade en skötare och flydde från cirkusen. Den incidenten fick Hawaii att förbjuda elefanter på cirkusar.
Nu har det hänt igen.
Det är oklart hur det gick till, men elefanten Baby lyckades på lördagen fly från cirkusen Luna och tog sig ut på staden Buchens gator. Där attackerade Luna en 65-årig man, som dog av sina skador.
Cirkusen Luna har ofta kritiserats för dålig skötsel av sina djur. Senast var det organisationen PETA som påpekade att vagnen där elefanterna transporterades inte var tillräckligt varm. Även en grupp veterinärer har rasat mot Luna, då de menar att elefanternas lokaler är under all kritik.
Det är inte bara i Tyskland som det fortfarande är tillåtet med elefanter på cirkus. Även här i Sverige är det tillåtet och varje sommar turnerar cirkusar landet runt med elefanter.
Djurens Rätt och Newsner tycker inte att vilda djur hör hemma på cirkus. Därför borde regeringen agera nu och införa ett förbud. Du kan visa ditt stöd genom att skriva under den här namninsamlingen.

Elefanter och andra vilda djur hör inte hemma på cirkus, där de utnyttjas i underhållningssyfte.
Vi uppmanar därför regeringen att snarast förbjuda vilda djur på cirkus i Sverige.
Du kan göra skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #IntePåCirkus.
• Bojkotta alla cirkusar som har vilda djur.
Skriv på namninsamlingen.
Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Här kan du läsa om Djurens Rätts och Newsners pågående kampanj #IntePåCirkus

Alla roade sig på cirkus, ingen såg hennes lidande. Tills hon reste sig upp och sa ifrån. Filmen som visar att vi måste förbjuda vilda djur på cirkus.
I 30 år plågade mannen cirkuselefanter. Men fruns sista ord förändrade hans liv för alltid. Skötarens skakande berättelse.
Jaa! Seger nummer 1: Cirkusen lovar att sluta med elefanter. Nu fortsätter vi kampen för en ny lag. Cirkus Maximum lovar att inga elefanter finns med nästa år.
Ungen var bortrövad i 4 år. Här går hon 10 mil i djungeln och möter sin mamma igen. Se när babyelefanten återförenas med sin mamma.
Djur på cirkus kan inte föra sin egen talan. Det här är för djuren som lider i det tysta. Läs Zandra Lundbergs krönika.
Malena Ernman kräver förbud av vilda djur på cirkus. Hjälp henne sprida detta och skriv på du också. Artisten är en av över 67 000 som skrivit under.

Publicerad av Newsner Djur