Cirkuslejonet låstes in i 20 långa år, titta nu på reaktionen när han släpps fri

Jag älskar djur, och jag kan direkt säga det som borde vara en självklarhet: Flaket på en pickup är ingen plats där något djur ska bo, i synnerhet inte ett fullvuxet lejon.

Men det var precis vad som hade hänt för bergslejonet Mufasa.

Han tvingades leva så, när han kuskades runt som attraktion i en kringresande cirkus i Peru. Att vara häftig eller underhålla åskådare är förstås inget argument för att leva fastkedjad, men det var precis vad som hänt Mufasa.

I dagens samhälle är det många djur som inte tas om hand bra överhuvudtaget i kringresande cirkusar, på zoo eller i shower.

De stackars djuren tvingas bo i trånga utrymmen och har aldrig chansen att leva det fina liv de förtjänar.

Bergslejonet Mufasa hittades fastkedjad på flaket på en pickup. Han hade levt så i 20 år, tvingad till ett liv han varken ville ha eller förtjänade.

Bildkälla: Youtube

Men Mufasa hade tur i oturen – hans situation förbättrades. 2015 lyckades en djurrättsorganisation få honom frisläppt efter hårt arbete i flera månader. Organisationen hittade när de jobbade för att stänga ned hela den peruanska cirkusen.

Mufasa har det bättre nu. Han lever inte längre ett liv präglat av osäkerhet och resande och inga människor utnyttjar honom för underhållning. I stället har han i stället den rätt som alla djur borde ha, att tillbringa sina sista år i den vilda djungeln där han kan leva sitt liv precis som han vill.

Hela Mufasas historia är vacker, och videon nedan visar hans första steg i frihet. Jag tycker det är fantastiskt fint!

Inga djur förtjänar att behandlas illa! Dela gärna inlägget för att visa att du också står på djurens sida!