Danielles vänskap med vargarna fascinerar hundratusentals.

Den varg du snart ska få träffa kan säkert se lite tuff ut och inge respekt hos många.  Men Kekoa är inte riktigt som alla andra, vilda vargar. Visst borde man fortfarande ha respekt för henne, men denna varg verkar avguda människor, i synnerhet en kvinna som heter Danielle. Kekoa lever ett gott liv i Colorado Wolf och Wildlife Center. Organisationen arbetar för att utbilda allmänheten kring både vargar, prärievargar och rävar och varför dessa djur är otroligt viktiga för vårt ekosystem. Av olika anledningar har djuren i parken inte kunnat leva i det vilda, och därför har de fått en fristad i parken. När det gäller att interagera med vargar, så är Danielle oerhört erfaren. Hon och Kekoa är ett utmärkt exempel på hur harmoniska förhållandet kan vara om allt sköts på rätt sätt. När Kekoa och Danielle sitter ner tillsammans på snön bredvid varandra, är det en helt magisk men också surrealistiskt syn – skillnaden i storleken mellan Kekoa och Danielle är häpnadsväckande. Och just när du tror att du har sett allt, kommer en annan varg som heter Sakura längs för att vara med och gosa. Visst är det fascinerande?

Colorado Wolf and Wildlife Center är ett djurskyddsområde i bergen utanför staden Colorado Springs. På området finns bland annat vargar och rävar.

foxex

Colorado har inte haft bofasta vargar sedan 1940-talet. Genom guidade, pedagogiska turer får över 40 000 personer varje år lära sig mer om vikten av detta vackra och majestätiska djur, och hur missförstådda de är av många. Genom utbildning försöker organisationen göra skillnad.

wolfe

Danielle är en av djurvårdarna som jobbar med vargarna. Och filmen på henne, när hon umgås med djuren, har fått stor spridning. Du kan se den här under:

Dela gärna vidare detta om du också tycker att vargen är ett fantastiskt vackert djur!