Danskarna bojkottar cirkusen efter skandalen: Misshandlade elefant så den löpte amok.

En av elefanterna på Cirkus Arena i Danmark gav sig i helgen på en bil och förstörde den fullständigt, det såg också mycket farligt ut för personer runt omkring. Först spekulerades i att det var en tillfällighet, men bilderna nedan visar tydligt hur en person slår elefanten med en klubba och sedan blir jagad av den. Nu erkänner Cirkus Arenas Benny Berdino, till danska TV 2, att det var en cirkusanställd som slog elefanten. – Det var en paniksituation, vi försökte markera. Ingen blev skadad och jag tvivlar på att någon av våra elefanter skulle göra något mot någon i publiken.

I Sverige finns inte heller något förbud mot elefanter på Cirkus och därför driver Newsner tillsammans med Djurens Rätt en kampanj som över 70 000 svenskar skrivit på för att förbjuda det.
Nu verkar kampen komma igång även i Danmark där reaktionerna är mycket starka, skriver TV2.

– Mina barn kommer aldrig gå på en cirkus där djur uppträder … SKÄMS PÅ ER, skriver Zenia Sophia Juul Pedersen.

– Bojkotta cirkusen – det är inte ok att gå och se på djur som de inte hör hemma i cirkusar och lever under sådana eländiga förhållanden, skriver Helene Buchholz Petersen.

– Säg nej tack till cirkus med vilda djur, skriver Lone Laudrup.

Elefanter och andra vilda djur hör inte hemma på cirkus, där de utnyttjas i underhållningssyfte.
Vi uppmanar därför regeringen att snarast förbjuda vilda djur på cirkus i Sverige.
Du kan göra skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #IntePåCirkus.
• Bojkotta alla cirkusar som har vilda djur.
Skriv på namninsamlingen.
Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Här kan du läsa om Djurens Rätts och Newsners pågående kampanj #IntePåCirkus

Alla roade sig på cirkus, ingen såg hennes lidande. Tills hon reste sig upp och sa ifrån. Filmen som visar att vi måste förbjuda vilda djur på cirkus.
I 30 år plågade mannen cirkuselefanter. Men fruns sista ord förändrade hans liv för alltid. Skötarens skakande berättelse.
Jaa! Seger nummer 1: Cirkusen lovar att sluta med elefanter. Nu fortsätter vi kampen för en ny lag. Cirkus Maximum lovar att inga elefanter finns med nästa år.
Ungen var bortrövad i 4 år. Här går hon 10 mil i djungeln och möter sin mamma igen. Se när babyelefanten återförenas med sin mamma.
Djur på cirkus kan inte föra sin egen talan. Det här är för djuren som lider i det tysta. Läs Zandra Lundbergs krönika.
Malena Ernman kräver förbud av vilda djur på cirkus. Hjälp henne sprida detta och skriv på du också. Artisten är en av över 67 000 som skrivit under.

Newsner Djur står upp för djurens rättigheter, gilla oss gärna.