Därför låter de pitbullen sova i en kartong – det viktiga budskapet rör folk till tårar

När man hör alla historier om husdjur som behandlats fruktansvärt av sina ägare, som de ska kunna lita allra mest på, har jag i alla fall svårt att hålla tårarna borta.

Då kan det vara bra att komma ihåg att det ändå är en del av de här berättelserna som får ett lyckligt slut. Att det finns djur som räddas från ett liv på gatan och får komma till ett nytt kärleksfullt hem.

Men det är långt ifrån alla som fått hjälp, det finns fortfarande massor av övergivna katter och hundar som bara väntar på att få adopteras bort. Som till exempel pitbullen Captain.

Captain bor just nu hos Detroit Dog Rescue och väntar ivrigt på att få bli en del av en ny kärleksfull familj.

I väntan på att hitta nya ägare gör personalen på Detroit Dog Rescue allt de kan för att Captain ska må bra och vara lycklig.

När de hittade Captain låg han och sov i en kartong på Detroits gator. Personalen tyckte direkt synd om hunden och gav honom en mjukare bädd att sova på.

Men så fort det blev dags för Captain att vila var det uppenbart att han inte gillade den nya sängen. Hur många gånger de än lyfte upp honom ville han alltid tillbaka till kartongen.

Det är nämligen bara där han känner sig riktigt trygg.

Facebook/Detroit Dog Rescue

Bilden på den gulliga pitbullen bekvämt ihoprullad i sin kartong har fått stor spridning på nätet.

Och när man ser fotot är det är verkligen inte svårt att förstå varför.

Personalen på Rescue Dog Detroit vill nu använda den här uppmärksamheten för att sprida ett viktigt budskap om räddade hundar.

Facebook/Detroit Dog Rescue

– Folk är ofta oroliga över vad det innebära att adoptera en hund som räddats. De säger till oss att ni kan ju inte ändra hundens förflutna, och de har rätt. Det kan vi inte, säger Kristina Rinaldi, VD för Rescue Dog Detroit. Hon fortsätter.

– Vi kan inte ändra på att de blivit övergivna och illa behandlade…. Vi kan inte göra något åt alla nätter de lämnats ute i regnet och blivit tvungna att sova på ute på gatan, och de kommer nog aldrig glömma hur det känns att vara hungrig så många nätter i rad.

När Captain räddades från gatan upptäckte man att den enda trygga bädd han känt till var en kartong.

Så varje natt, när Captain ska sova låter man honom få sin vilja igenom.

Men budskapet de från Rescue Dog Detroit vill förmedla handlar om så mycket mer än en hund som vill sova i en kartong.

Facebook/Detroit Dog Rescue

Enligt Kristina vill man berätta att även om de inte kan göra något för att ändra det som hundarna varit om tidigare – så kan man göra desto mer för deras framtid.

– …Vi kan älska dem, lära dem och företräda dem. Vi kan se dem växa… Vi kan känna oss stolta över allt tålamod vi lägger på att lära dem lita på människor igen, säger Kristina.

Och för att lyckas med det här gör personalen på Rescue Dog Detroit allt som krävs för att hundarna ska känna sig trygga. Som att ge dem oändligt med kartonglådor att sova i, om det är vad de vill ha.

Facebook /Detroit Dog Rescue

Och frågan är om pitbullen Captain kan ha skapat en ny trend på Rescue-centret, de här valparna som räddades nyligen verkar nämligen ha samma kärlek för kartonglådor som Captain.

Visst kan det vara riktigt tufft att ta hand om ett djur som haft det svårt. Det krävs en hel del jobb för att bygga upp det förtroende som tidigare raserats. Men för mig är det iallafall självklart att om det är några djur som förtjänar att hitta ett lyckligt hem – så är det hundar som Captain.
Dela om du håller med! <3