Därför ska du aldrig rida på en elefant under semestern

Det ser kanske trevligt ut? Att rida på en elefant genom djungeln och uppleva naturen? Elefanter är mäktiga och underbara djur, och visst är det spännande att komma så nära dem.

Men få vet vad som händer när turisterna inte ser på. Just därför borde alla se detta.

Först och främst vill jag varna för starka bilder längre ner i artikeln. Men jag vill ändå dela dessa bilder med er, så att ni alla förstår varför man ALDRIG ska rida på en elefant när man är på semester.

Bilden nedan är en klassisk turistbild, likt en sådan som man skulle kunna använda för att göra reklam för elefantridningar. Men elefanter låter inte turister rida på dem frivilligt. Det krävs en hel del arbete innan.

01
red mango / Shutterstock.com

Elefanter är farliga djur, och skulle lätt kunna döda en människa om de ville. För att få vilda elefanter att lyda måste man bryta ner dem först. Och hur gör man det?

Genom att slå, sparka, kedja fast dem och plåga dem.

02
Bildkälla

Elefanterna fångas ofta in medan de fortfarande är små. De kidnappas från sin mamma och låses in i en bur. De blir slagna och får ibland leva utan mat i långa perioder. Enligt en artikel i The Dodo händer det också att de tvingas vara vakna i flera dagar, som en tortyrmetod.

Till slut lär de sig att lyda människor. Eftersom det är det enda de kan göra för att undvika smärtan.

03
Bildkälla

Många turister kanske tror att det är harmlöst att rida på en elefant, de skadas ju inte under själva ridningen. Men turisterna vet förmodligen inte vilka plågor dessa djur måste gå igenom innan. Om de visse det skulle de förmodligen välja bort elefantridningen.

Det är oklart hur många elefanter som fångas in och plågas varje år. Även om det ska vara olagligt att fånga in vilda elefanter så fortätter det att ske.

04
Bildkälla

Men en sak är säker. Om alla turister slutar rida på elefanter så kommer det inte längre finnas någon marknad för det. Allt handlar i slutänden om pengar. Finns det människor som tjänar på att plåga elefanter som kommer det att fortsätta. Desamma gäller cirkuselefanter.

05
Bildkälla

Om vi alla bojkottar både elefantridningar och cirkusar som utnyttjar elefanter så gör vi dessa utsatta djur en stor tjänst! Hjälp till att sprida detta viktiga budskap!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.