De binder fast tigern så barn kan rida på den – nu rasar internet mot cirkusens plågeri

En chockerande video sprids just nu på internet. Den visar den obehagliga sanningen om hur tigrar blir behandlade på en cirkus i Kina.

Videon väcker nu protester i hela världen.

På videon ser man hur personalen på cirkusen tvingar upp en sibirisk tiger på en bänk och trycker ner huvudet mot marken samtidigt som de binder fast tassarna.

Det stressade djuret kan inte röra sig och man kan verkligen se skräcken i ögonen.

När alla fyra tassar och huvud är fastbundna sker nästa fruktansvärda handling. Personalen släpper in några barnfamiljer, lyfter upp barnen på tigerns rygg medan föräldrarna får ta bilder.

Ett av barnen skriker till och med ”Jag är rädd, jag är rädd” medan hans mamma försöker placera honom ovanpå det stora kattdjuret, skriver Mirror.

Men personalen ignorerar detta och ropar ut i en mikrofon att fler personer ska komma in i buren. ”Hur coolt är det inte att sitta på en tiger? Det kanske kan hålla er borta från demoner, och bringa lycka också”.

Det är oklart vem som har filmat, eller när videon är inspelad. Men man tror att det hela utspelade sig på en cirkus i Yiyang city, Hunan, i södra Kina.

Totalt ska runt 30 peroner ha gått in för att bli fotograferade med tigern, innan den till slut släpptes lös och rusade tillbaka in i sin bur. 

Filmen publicerades ursprungligen på iqiyi.com, tillsammans med en text där det står att tigern såg mycket stressad och desperat ut, och att den dessutom var sjuk vid tillfället för inspelningen.

Du kan se videon här nedan. Jag vill dock varna för obehagliga bilder.

Jag mår illa av att se det här! Både för tigern – och för barnens skull. 

Vilda djur hör INTE hemma på cirkus. Hjälp till att sprida den här videon så hoppas vi att den här cirkusen – och alla andra cirkusar som plåger vilda djur – ska stängas.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.