De bor 85 mil ifrån varandra, men lyckades få samma gädda på kroken. Detta är helt otroligt.

Vi är många som fantiserar om att dra upp våra drömmars gädda på kroken en varm sommardag. Tyvärr är det inte det lättaste. Så när någon får upp en riktig monstergädda på kroken, då är det en bedrift som jag tycker är värd att hylla. Men när det händer två killar, som till vardags bor 85 mil ifrån varandra, med samma gädda vid två olika tillfällen – då tror jag knappt mina ögon. Den här historien är bara så häftig.

Fisketävlingen Big Cash 2015 fick i somras en klar favorit när Henrik Sandahl från Åkersberga lyckades med konststycket att dra upp den här gäddan på otroliga 17,15 kilo.

– Jag blev helt paff, säger Henrik Sandahl till Dogger.se.

Bildkälla: Dogger (Facebook)

henrik

Men Jim Johansson, som bor i Piteå, ville inte vara sämre han. Sex veckor senare drog han upp en egen monstergädda.

Bildkälla: Dogger (Facebook)

jim

Vad de inte visste, men som snart skulle visa sig, var att de hade fångat exakt samma gädda. Som reglerna säger ska fisken släppas tillbaka i vattnet efter att ha fångats och på så sätt möjliggjordes alltså bedriften.

Det var först när juryn senare granskade de inskickade bidragen som de såg på bilderna att Henrik och Jim hade fått samma gädda på kroken. Enligt Aftonbladet gjordes det hela mycket tydligt av fiskens unika mönster, som kan jämföras med mänskliga fingeravtryck.

Juryn kunde inte göra annat än att låta Henrik och Jim dela på förstaplatsen och prispotten på 100 000 kronor i fisketävlingen – en vinst som alltså två killar som bor 85 mil ifrån varandra fixade med samma fisk efter att av en slump ha fiskat i samma område.

– Det är ganska otroligt att jag från Piteå och han från Stockholm fiskar på samma ställe och får samma fisk. Jag vill gratulera honom så mycket, säger Jim Johansson till Aftonbladet.

Gilla gärna om du också tycker att det var en imponerande bedrift av de båda killarna.