De får in en förlamad katt från gatan. Då får veterinären en briljant idé och rotar i barnens leksakslåda.

Kattungen Mac föddes på gatan i Massapequa utanför New York. Han kunde inte använda sina bakben och blev så småningom övergiven av sin mamma. Mac skulle inte ha överlevt på gatan länge. Men som tur var plockade en djurvän upp honom och tog honom till veterinärkliniken Massapequa Pet Vet. Personalen tog sig genast an den lilla kissen och undersökte honom.

De upptäckte att Mac fortfarande hade känsel i sin bakdel och hoppas nu att han ska kunna återhämta sig och så småningom kunna flytta till ett nytt hem.

En i personalen började gräva bland gamla leksaker hemma och lyckades bygga en liten rullstol till Mac. Ingen visste hur han skulle reagera när de satte honom i den.

Men reaktionen är verkligen fantastisk! Så fort Mac känner hur lätt det är att röra sig i rullstolen fullkomligt flyger han fram. Personalen på kliniken måste stoppa honom så han inte springer ut genom ytterdörren.

Jag tror att Mac har en riktigt ljus framtid framför sig nu. Hoppas att han kan få tillbaka rörligheten i benen och springa lika fort utan rullstol snart!

Här nedan kan du se honom springa.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.