De försökte dränka katten i cement. Men veterinärens snabba ingripande förändrar livet för den här lilla kissen.

Katten såg ut som något slags paket där han satt på altanen. Kvinnan som bodde i huset närmade sig den hårda klumpen och såg att det i själva verket var en katt, täckt med cement.

Faye Richards fick en chock när hon förstod vad som satt på hennes altan vid hemmet i Bristol, England. Cementen på hans rygg och ansikte hade redan börjat hårdna och han kunde inte ens öppna ögonen.

Hon tog katten till djursjukhuset i Bristol och veterinären Adam Sheridan började genast raka bort pälsen. De gav katten namnet Grant.

”När jag såg Grant första gången tänkte jag direkt: Herre gud, om han har fått ner något i lungorna är han riktigt illa ute”, berättade Adam för The Dodo.

Men som tur var hade Grant inte fått i sig någon cement i kroppen, det var bara i hans päls. Han klarade sig med några skrubb- och skärsår.

Mirakelkatten Grant blev snabbt kändis. Flera människor hörde av sig och sa att han var deras katt, men ingen kunde styrka att de var ägare med några fotografier eller andra bevis. De ville bara ha Grant för att han var känd.

Just nu bor Grant med Adam, och han kommer förmodligen stanna där (om han kommer överens med Adams andra katt, Lady Hissingtons).

”Han mår riktigt bra, och verkar vara en väldigt tacksam liten kille”, berättar Adam.

Än så länge vet ingen vad som hände Grant, eller vem som än ansvarig för det fruktansvärda som hände honom. Men en sak är säker: Adam kommer inte släppa honom till vem som helst. Om det var Grants tidigare ägare som gjorde detta så kommer de aldrig få tillbaka honom.

Förhoppningsvis kommer det fram vem som är skyldig. Och förhoppningsvis får Grant stanna hos Adam, för där kommer han att få det bra!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna