De gav lilla pitbullen med dvärgväxt en dödsdom – titta nu på förvandlingen 4 år senare

I normala fall brukar det vara en stor glädje hos de flesta parter när när någon adopterar en hund. I de allra flesta fall kan ägaren och hunden se fram emot en ny vänskap som förhoppningsvis varar i många år framöver. 

Men när Ernie Altamirano adopterade lilla Sassy var det precis tvärtom. 

Veterinärer, vänner och djurhemmet varnade honom för att bli alltför fäst vid hunden. Med största sannolikhet skulle Sassy inte överleva sin treårsdag. 

Pitbullvalpen Sassy föddes nämligen med allvarliga missbildningar och med dvärgväxt – på grund av inavel. 

Som ett resultatet av detta kommer Sassy förbli liten till växten och hon har även bestående skador på sina ben och tassar. Hon har svårt att andas och kan inte gå några längre sträckor, så det var i princip omöjligt att hitta någon som ville ta sig an den oönskade lilla hunden. 

I värsta fall hade hon fått avlivas – men Ernie Altamirano vägrade se det hända. Ernie, som redan hade två andra hundar med funktionshinder, adopterade Sassy och tog med henne till sitt hem i Long Island, utanför New York. 

Och trots dåliga odds fyllde denna lilla kämpe till hund nyligen 4 år. 

Scrolla gärna ned för att träffa Sassy, som motbevisat alla och numera inspirerar tusentals med sin imponerade livsglädje!

Facebook / Sassy – The Small Wonder Dog

Sassy föddes på bakgården till en oseriös uppfödare och är ett resultat av inavel. 

Hon fördes därefter till ett lokalt djurskyddshem, på grund av sina svåra missbildningar. Organisationen Forgotten Friends of Long Island fokuserar på att rädda djur som riskerar avlivning på grund av ålder, sjukdomar eller missbildningar som Sassys.

Facebook / Sassy – The Small Wonder Dog

Men ingen trodde egentligen att Sassy skulle överleva. Hennes deformerade ben, underutvecklade tassar och höftledssjukdomar gav hennes minst sagt små förutsättningar för att bli äldre än 3 år.

Ändå startades en insamlingskampanj för att hitta ett nytt hem åt hunden. Det slutade med att Ernie Altamirano adopterade Sassy. 

Ernie hade inga mirakelmedel att ge sin nya vän, men han hade något som få andra kunde ge Sassy: Oändlig kärlek och 100 procent engagemang.

Facebook / Sassy – The Small Wonder Dog

Eftersom Sassy har svårt för vanliga promenader, brukar Ernie gå ut med henne i en specialbyggd vagn. Sassy måste också bäras upp för trappor. Hon kan visserligen gå, men blir fort trött.

Hennes böjda framben innebär att hon ofta måste balansera på sina underben, istället för på tassarna. Tassarna är platta, så Sassy ser nästan ut som en krokodil eller ödla när hon väl går. 

Facebook / Sassy – The Small Wonder Dog

Sassy kan inte heller skälla som andra hundar, men hon försöker ändå. 

”Hon gläfsar lite med munnen. Du kan se att hon försöker skälla, men det är bara käken som slår ihop. Hon är för underbar”, säger Ernie. 

Facebook / Sassy – The Small Wonder Dog

Men vad som verkligen imponerat på Ernie är Sassys otroliga livsglädje och kämpaglöd. Trots alla utmaningar är hon en glad och aktiv hund.

”Hon har en hel del problem, men hon är väldigt smart smart och tror att hon är som alla andra hundar”, säger Ernie. 

Facebook / Sassy – The Small Wonder Dog

Och trots att hon inte går så ofta, kan hon faktiskt springa ganska fort ibland. 

”Det är imponerade vilken hastighet hon kan komma upp i”, berättar Ernie. 

Facebook / Sassy – The Small Wonder Dog

Sassy älskar också att umgås med andra, både människor och hundar.

Facebook / Sassy – The Small Wonder Dog

Trots alla varningar om att Sassy inte skulle bli mer än tre år gammal, fyllde hon nyligen fyra.

Och enligt veterinärerna är hon vid god hälsa. 

Facebook / Sassy – The Small Wonder Dog

Hon älskar framför allt att gosa hemma på Long Island, tillsammans med Ernie och två andra handikappade hundar, Dolly Parton och Chiqui Gonzales.

Facebook / Sassy – The Small Wonder Dog

Ernie ångrar inte för en dag att han adopterade Sassy. 

”Hon är så söt. Du kan inte annat än att älska den här hunden. Hon är lyckligaste lilla tjejen du kan hitta”, säger Ernie. 

Facebook / Sassy – The Small Wonder Dog

Du kan följa med på Sassy äventyr på Facebook och om du vill att hundar med funktionshinder som Sassy ska få en bättre chans i livet, överväg gärna att donera en slant till Forgotten Friends of Long Island.

Och glöm inte att dela denna enormt inspirerande lilla hund med alla du känner på Facebook!