De hackade bort hornet och lämnade henne att dö. Men tack vare dessa hjältar fick hon en chans till.

En 4-årig noshörning kämpar för sitt liv efter att tjuvskyttar hackat bort hornet från hennes ansikte och lämnat henne att dö. Det här är så fruktansvärt.

Sydafrikanska gruppen Saving the Survivors arbetar med att rädda noshörningar som blivit offer för tjuvjakt. I förra veckan hittade de en mycket skadad hona, med stora öppna sår. Tjuvjägare hade hackat bort hennes horn från ansiktet.

”Hon är en kämpe och har en stark önskan om att leva” skriver Saving the Survivors på sin Facebooksida.

Bildkälla

980x (2)

Noshörningen, som fått namnet Hope, är bara fyra år gammal och om hon kommer igenom detta har hon ett långt liv framför sig. Tillståndet är mycket allvarligt, men som tur var fick hon veterinärvård väldigt snabbt.

Bildkälla

980x (3)

”Det har skett en markant förbättring från igår till idag och hon har (tack och lov) börjat äta och dricka vilket vi var mest bekymrade över” skriver gruppen. Hope har också börjat röra på huvudet mer, ett tecken på att hennes smärtstillande medel fungerar bra. Men hon verkar deprimerad – en naturlig reaktion på en sådan traumatisk händelse.

”Varje dag hon lever är en seger” säger gruppen.

Bildkälla

980x (4)

Trots det fruktansvärda som hänt har Hope haft tur. Varje år dödas tusentals noshörningar av tjuvskyttar, antingen direkt eller så lämnas de att dö efter att hornet tagits bort.

Bildkälla

980x (5)

Jag blir så arg och ledsen när jag läser om det här. Det är helt sjukt att vi människor utrotar en hel art bara för några horn!

Bildkälla

980x (6)

Jag hoppas verkligen att Hope klarar sig och kan släppas ut i det fria igen. Och jag hoppas att de tar fast människorna som gjorde detta fruktansvärda mot henne! Vi måste stoppa tjuvjakten på dessa fantastiska djur!

Bildkälla

980x

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna