De hittade en övergiven utterbebis. Vad de här människorna gjorde sedan… Så fantastiskt.

När hon var en vecka gammal hittades hon ensam och skrikandes på en strand. Akvariet tog henne under sina vingar och räddade henne. Det bästa av allt? Den här solskenshistorien har ett lyckligt slut.

utter1200x630

Foto: Shedd Aquarium.

En fotgängare hittade den lilla skrikande uttern ensam och övergiven på en strand. Hon fick komma till Monterey Bay Aquarium där det visade sig att hennes tillstånd var kritiskt och att hon hade varit ifrån sin mamma i sexton timmar. Under fyra veckor kämpade personalen på akvariet för att få henne att äta och bli bättre.

Den lilla uttern, som hade fått det tillfälliga namnet ”Pup 681” förflyttades till Chicago’s Shedd Aquarium där hon behövde vård 24 timmar om dygnet av personalen. Sex till åtta personer jobbade skift för att någon skulle vara hos henne hela tiden.

”Pup 681” fick mat från en nappflaska och fick lära sig att reglera sin kroppstemperatur, något som uttrar gör när de tar sig upp och ner från vattnet.

Uttern bor fortfarande på Chicago’s Shedd Aquarium och har fått namnet Luna. Hon har fått fans över hela världen som följer hennes framsteg på Chicago’s Shedd Aquariums hemsida. En av hennes fans är Harry Potter-författaren JK Rowling.

utterrowling

Foto: Twitter.

Här är en video på underbara Luna från när hon nyss kommit till Chicago’s Shedd Aquarium.

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna:

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: