De hittar en övergiven hund på gatan. Vad de upptäcker på halsen chockar nu djurvänner i hela världen.

Roxanne hade en tuff start i livet. Den ettåriga tiken hittades ensam på en gata i South Carolina med en 2,5 kilo tung kedja hängandes runt halsen. Kedjan hade suttit där så länge så att den skurit in i huden och skapat ett djupt sår runt hela halsen.

Som tur är slutade det väl för Roxanne, men jag vill ändå varna för lite obehagliga bilder här nedan.

Ingen vet hur länge kedjan suttit runt hundens hals, men hennes huvud hade svullnat rejält efter att ha burit den.

Rescue Dogs Rock NYC tog hand om Roxanne och blev chockade när de såg hur illa hon behandlats. De tog henne genast till en veterinär.

Bild: Facebook
Bild: Facebook

Roxanne var undernärd och vägde bara strax över 20 kilo när hon hittades. Det första veterinärerna behövde göra var att ta bort kedjan som växt fast runt halsen. Det var inte någon lätt uppgift.

Veterinärerna var tvungna att klippa bort den med en bultsax, så hårt satt den fast runt halsen. Jag vågar inte ens tänka på hur ont det måste ha gjort.

Så fort kedjan var borta opererades Roxanne.

Det var oklart om hon ens skulle överleva i början. Kedjan hade borrat sig djupt in i hennes hud och skapat ett öppet sår. Men Roxanne är en riktig kämpe!

Bild: Facebook
Bild: Facebook

Det dröjde inte länge innan svullnaden gick ner och Roxanne ser nu ut som en helt annan hund!

Hon har en lång väg kvar. Nu när svullnaden gått ner så ser man ännu tydligare hur undernärd hon är. Men Roxanne verkar vara väldigt hoppfull inför framtiden!

Bild: Facebook

Jag tror att hon kommer få ett underbart liv nu. Äntligen är hon hos människor som bryr sig om henne, och framför allt: hon behöver aldrig mer bindas fast i kedjor!

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.