De hörde ljud från sopbilen. Nu hyllas Bekir för sin hjältemodiga insats efter att ha räddat katten.

Bekir Mercil, 46, från Stockholm, jobbar med att köra sopbil med matavfall. Men just den här dagen belv inte som alla andra arbetsdagar. Han blev uppringd av en kollega som sa att han hörde ett konstigt ljud från sopbilen och behövde hjälp. Och de anade aldrig vad de skulle hitta i sopbilen.

Bekir Mercil berättar om när hans kollega ringde och berättade om det konstiga ljudet. Det brukar fastna fåglar där bak i sopbilen ibland, men den här gången var det något annorlunda.

– Han ringde och sa ”du måste hjälpa mig”. Han hörde ett kattjamande när han var nere i ett garage, men han såg inte katten, säger Bekir Mercil till Metro.

Bekir och hans kollega möttes upp med sina sopbilar i Hagby, där de brukar dumpa allt avfall. Och sedan började räddningsarbetet, tillsammans med en tredje kollega.

Alla tre hjälptes åt att försiktigt plocka ut matrester för att se vad som gömde sig där. Och till slut hittade de en liten katt som låg långt in i sopbilen – dränkt i alla matrester.

Kollegorna fick till slut upp den trötta katten.
– Han var marinerad av allt matfett, så vi körde honom till Vallentuna katthem i bananlåda. Han såg kry ut men var väldigt trött. Han har nog skumpat omkring där i fem timmar, säger Bekir Mercil till tidningen.

Kissen, som antagligen är en vildkatt, klarade sig. Och Bekir berättar att det var en självklarhet för honom att hjälpa till.

Bekir och hans kollegor gjorde verkligen en fin instats! All heder åt dem.

Vilken hjälte!

Posted by Metro Sverige on Friday, August 28, 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna