De räddade en pitbullfamilj timmar före avlivning. Nu hyllar tusentals djurälskare hundhemmets insats.

Mamma, pappa och åtta valpar var alla schemalagda för avlivning. Hundhemmet var fullt och ingen ville adoptera dem så personalen hade inget val. Men familjen fick en andra chans. Ett annat hundhem, Second Chance Rescue, bestämde sig för att rädda dem i sista sekunden.

Så här skriver Second Chance Rescue på Facebook:

Mamma, pappa och 8 valpar var i desperat behov av hjälp och skulle avlivas. Vi klarade inte av tanken på hela denna familj skulle utplånas och valparna inte ens skulle få chansen att leva och bli älskade. Mamman är en av de sötaste och mest tillgivna hundar vi sett och personalen fullkomligt bad för hennes liv. Pappan är bara en valp själv, mindre än ett år gammal, och så orolig för vad som skulle hända med hans partner och fina små valpar. Vetskapen om att denna familj skulle avlivas inom ett par timmar slet våra hjärtan itu. Vi kunde inte vända ryggen åt dem, vi var tvungna att rädda dem. Vi tog dem utan några löften eller donationer.

Bildkälla

980x (1)

Organisationen ber nu om hjälp från allmänheten för att hitta nya hem till hundarna. På bara några dagar har inlägget delats 11 000 gånger och jag hoppas verkligen att de hittar nya snälla personer som kan ta sig an familjen.

Bildkälla

980x

Tyvärr är det väldigt vanligt att pitbullhundar avlivats när de kommit till hundhem i USA. Det finns missuppfattningar om att de är aggresiva och många väljer därför andra hundraser när de ska adoptera. Jag blir så ledsen över alla fördomar som finns mot dessa hundar. Allt handlar ju om uppfostran, och de här hundarna var snälla, tillgivna och väluppfostrade.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna