De räddar kattunge täckt av sårskorpor – 1 vecka senare läker såren och avslöjar ansiktet under

Djurorganisationen Justin Bartlett Animal Rescue i Florida fick in en anmälan om en hund som far illa och var i behov av ett nytt hem. Men när de åkte ut för att rädda hunden upptäckte de att det fanns en till som behövde deras hjälp.

Lilla kattungen Jorah fick också följa med dem hem – och de insåg att han behövde all hjälp han kunde få.

Jorah hade en allvarlig hudsjukdom som gjorde att hela hans kropp kliade. De var värst i ansiktet, och hans söta lilla nos var täckt av sårskorpor. Han var dessutom kraftigt undernärd.

Justin Bartlett Animal Rescue började genast behandla honom.

© Justin Bartlett Animal Rescue 

Jorah fick flytta till ett fosterhem och hans nya matte gjorde en lite tröja åt honom av en strumpa. Han hatade tröjan, men den hindrade honom från att klia sig och förvärra infektionen i huden.

Han har en lång väg tillbaka innan han är helt frisk. Men redan efter ett par dagar kan man se att infektionen i ansiktet blivit bättre. Se bara så söt han är!

© Justin Bartlett Animal Rescue 

Jorah har nu en ljus framtid framför sig. Så fort han blivit frisk kommer djurorganisationen hitta ett nytt kärleksfullt hem åt honom. Så här fluffig och söt såg han ut 10 dagar efter att han räddats:

© Justin Bartlett Animal Rescue 

Lycka till nu lille Jorah!

Jag vill också passa på att TACKA alla djurorganisationer som hjälper hemlösa djur och djur som far illa hos sina ägare. Utan er skulle Jorah, och många andra katter och hundar, inte överleva.

Jorah is so flipping cute, we can’t even take it! How adorable is he in his homemade sock sweater anyway?! He’s so itchy from his crusty scabies, but the sock is doing the trick!

Publicerat av Justin Bartlett Animal Rescue den 21 augusti 2017

Djurbibeln står på djurens sida.