De sålde hunden till en okänd man. 2 dagar senare fann de den övergiven med fasttejpad mun. Hur kan man göra så här?

Det här är så fruktansvärt så att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Hur kan man göra så här mot en oskyldig hund? Varning för känsliga bilder.

15 månader gamla hunden Caitlyn är välkänd i området Chicora Cherokee i North Charleston. Hon är snäll och trevlig och gör aldrig någon illa. Men i onsdags förra veckan fick invånarna i området en chock. Caitlyn hittades med munnen igentejpad. Tejpen satt så hårt så blodflödet till tungan hade stoppats.

Bildkälla

m-DOG-980x645

”Detta är det mest skadliga fall av djurmisshandel jag har sett i hela min karriär”, sa Aldwin Roman på Charleston Animal Society när de tog hand om Caitlyn.

Bildkälla

Charleston Animal Society3

Caitlyn hade ont och kunde varken äta eller dricka. Man misstänker att tejpen har suttit där i 36-48 timmar och hon var väldigt allvarligt skadad. Till en början var det oklart om hon skulle överleva eftersom den stora mängden död vävnad kan orsaka livshotande komplikationer. Nu väntar många operationer för att rädda hennes tunga och mun.

Hos Charleston Animal Society fick Caitlyn vård av en specialistveterinär, och en belöning på 1 000 dollar lovades till den som kunde bidra med information om vem som hade skadat henne.

Bildkälla

Charleston Animal Society2

Det visade sig att Caitlyns förra ägare hade sålt henne för 10 dollar, bara två dagar innan hon hittades med munnen tejpad. Det var också utanför tidigare ägarnas dörr som hon hittades. Hon hade alltså gått till sin gamla hem för att söka hjälp efter den fruktansvärda upplevelsen.

I måndags kunde en 41-årig man gripas, misstänkt för att ha satt dit tejpen. Brottet han har begått kan ge upp till 90 dagar i fängelse. Skönt att de fick fast honom!

Bildkälla

Charleston Animal Society1

Nu har över en vecka gått och Caitlyn har börjat äta själv. Jag hoppas verkligen att hon blir återställd och kan leva ett normalt liv igen, förhoppningsvis hos en snäll familj som vill ta hand om henne.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna