De ser fastkedjade hunden hänga från balkongen – då tar djurhjälten ett drastiskt beslut

Det är tack vare en riktig djurvän som Bella fortfarande lever och idag lever ett liv mycket bättre än det hon tidigare haft.

Bella som länge missköts av sin ägare ser en dag inte någon annan utväg än att försöka rymma. Efter flera dagar utan mat och promenader har hon fått nog.

Problemet är att hon är fastkedjad på en liten smutsig balkong. Ändå försöker hon hoppa från balkongen, men på grund av kedjan så blir hon istället hängande.

Hon skriker i förtvivlan och som tur är hörs hon och den förbipasserande djurvännen vänder blicken mot skyn. Där hänger Bella 3 våningar upp och skriver av smärta.

Djurvännen tillkallar hjälp och tillslut lyckas de ta sig in i lägenheten och rädda Bella som kan ha hängt där så länge som 5 timmar.

Hon har ett djupt köttsår i nacken där den vassa kedjan trängt in. Man ser också att hon är mycket undernärd och vanskött.

Bella tas till ESMA (Egyptian Society for Mercy to Animals) där man behandlar hennes sår och sköter om henne.

Man kontaktade en systerorganisation i USA och tillsammans med volontären Rania El-Kordy flygs hon till USA och sitt nya fosterhem.

Tack vare många fina människor som verkligen bryr sig om djur och dess rättigheter är Bella nu lycklig hos sin nya familj. Hon kommer aldrig mer att vara kedjad och har fått en egen soffa att sova i.

Här kan du se en video om Bella:

Har du sett någon hund som far illa? DELA gärna för att hjälpa fler djur i utsatthet!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.