De skickade bort sin hund till en gård 38 mil norrut. 12 dagar senare? Det här kan inte vara möjligt!

Borta bra men hemma bäst brukar man ju säga. Jag tror att det gäller även hundar. 4-åriga vallhunden Pero flyttade nyligen hemifrån för att arbeta på en på en gård nästan 40 mil norr om sitt hem i England. Men Pero fick hemlängtan och gjorde något som nu chockar tusentals människor, i synnerhet hans ägare.

Pero är en av 15 vallhundar som bor på Alan och Shan James gård. Hans ägare ville se hur bra Pero kunde jobba på en annan gård, och skickade honom till ett nytt hem 38 mil norrut.

”Vi har många hundar och en vän visste en bonde i Cockermouth som letade efter en hund som kunde valla hans får. Vi trodde att Pero skulle passa bra för det här jobbet och skickade honom på en provperiod i början av mars.”

Bildkälla: Twitter

hund1

Men provperioden blev inte så lång. Så fort Pero fick tillfälle så rymde han från sitt nya hem och var sedan spårlöst försvunnen. De nya ägarna letade förtvivlat, och hoppades att han skulle dyka upp.

Och det gjorde han.

Bildkälla: Twitter

hund2

12 dagar efter att Pero rymt kom han hem – till Alan och Shan. Han hade på något sätt tagit sig alla de 38 milen hem.

”Onsdag kväll förra veckan gick min man Alan ut för att kolla till djuren efter middagen, och då stod Pero utanför dörren. Det var en chock, och hunden blev helt galet glad över att se Alan igen.”

Bildkälla: Twitter

hund3

Ingen vet hur det hela har gått till. Vallhundar är tränade att springa långa sträckor, men det är ett mysterium hur Pero kunde hitta hela vägen hem. Han kanske har fått lift med någon.

En sak är i alla fall säker: Nu får Pero stanna i sitt hem. Han har tydligt visat att han inte vill bo på någon annan gård.

Blev du lika förbluffad som jag över Peros otroliga resa? Dela gärna den här artikeln med sina vänner så de också kan läsa!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.