De tejpade hennes tassar ”för att hon klöste för mycket”. Nu rasar en hel värld över ägarnas fruktansvärda handling.

Polisen i Kalifornien trodde inte sina ögon när de gjorde en oväntad upptäckt under ett knarktillslag i staden Santa Clarita. De gjorde ett tillslag mot ett par och det visade sig att de hade narkotika på sig. Men när polisen grep paret hördes ett ljud från deras bil. I bilen låg en upp och nedvänd kattbur, och längst ner i buren låg en liten katt. Den lilla kattens ben och tassar var ihoptejpade med tjock tejp. Katten kunde inte röra sig och gav ifrån sig ljud av smärta och obehag.

– När jag först såg den tänkte jag att det inte kunde vara sant. Jag har själv katt och det är inte så här de ska behandlas, sa Adam Halloran från Los Angeles-polisen enligt ABC 11.

Adam Halloran berättar att ägarnas ursäkt för att ha tejpat den nio månader gamla katten Lillys tassar var att hon hade klöst.

Polisen utreder nu händelsen, och Lilly har blivit omhändertagen av myndigheterna. Hennes ägare riskerar att dömas för djurplågeri och droginnehav.

Skärmavbild 2016-01-15 kl. 18.44.59

Vi vet inte än vad som kommer att hända med Lilly och hon är fortfarande omhändertagen. Förhoppningsvis kommer hon att få ett bra fosterhem. The Dodo skriver att Lilly nu mår bättre.
– Min personal säger att hon har en väldigt söt personlighet, säger Derek Brown som är biträdande chef för Animal Care and Control i Los Angeles.

Jag hoppas att Lilly får ett bra liv från och med nu och att hennes förra ägare får det straff det förtjänar. Så här behandlar man inte ett djur!

Skärmavbild 2016-01-15 kl. 18.44.44

Foton: Santa Clarita Valley Sheriff’s Station via Facebook.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna