De tog hand om elefanten för att hon saknade föräldrar. Här återförenas hon med skötarna för att föda sin bäbis.

Elefanten Emily blev föräldralös när hon ramlade ner i ett hål 1993. Hon räddades av djurreservatet David Sheldrick Wildlife Trust i Kenya och bodde där ett tag. Efter en tid när hon tillfrisknat och blivit stark igen fortsatte hon sitt vuxna liv ute i det vidla.

Den 23 december 2014 hände något mirakulöst. Emily återvände på helt egen vilja vill Wildlife Trust för att föda sin andra elefantunge.

Foto: David Sheldrick Wildlife.

unoele

Personalen på djurreservatet var glada över att Emily återvände till dem när hon skulle föda. Samtidigt var de förvånade över att hon valde att dela denna intima stund med dem. Det är annars ovanligt att människor är med när elefanter föder sina ungar. Men Emily visste att hon skulle få den hjälp hon behövde på djurreservatet och att hon och hennes bäbiselefant skulle vara trygga från rovdjur.

Bara sekunder efter förlossningen ser man hur en flock med elefanter, som tidigare också var föräldralösa, samlas runt Emily och nyfödda Emma för att hjälpa Emma upp på fötterna. Med hjälp av snablarna lyfter de försiktigt upp lilla Emma så att hon kan stå på benen.

Foto: David Sheldrick Wildlife.

ele1

Foto: Youtube.

ele2

Det är fantastiskt att i videon se hur de andra elefanterna visar sitt stöd och hjälper Emily precis efter förlossningen. De är överlyckliga över att få en ny medlem i familjen och gör allt för att hjälpa lilla nyfödda Emma upp på benen igen.

Foto: Youtube.

ele3

Foto: Youtube.

ele4

Emily fick sin första elefantunge, Eve, 2008, och nu har hon alltså fått sin andra unge. Jag blir så rörd av den här historien!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna