De trodde först att det var får. Hundarna var så vanvårdade så de inte kunde gå. Hur kan man göra så här?

Det här är en fruktansvärd nyhet som just nu upprör hela England. Hur kan man göra så här mot djuren?

I veckan hittades nio övergivna och mycket vanvårdade hundar utspridda längs vägarna i området Hampshire, England. De hade dumpats och var så fulla med lera och smuts så att det först inte gick att se att de var hundar. All smuts som hängde i pälsen gjorde att de varken kunde se eller stå ordentligt på benen.

Källa: Daily Echo

Matt Southcott såg två av hundarna när han körde till jobbet och berättar att han först trodde att det var får. Han hade aldrig sett ett djur i så dåligt skick innan.

Djurrättsorganisationen RSPCA tag hand om hundarna och det tog runt tre timmar att raka av pälsen på varje hund. Veterinären misstänker att de blivit slagna av sina tidigare ägare eftersom de blev rädda när de tog i dem. När de fått bort pälsen kunde de konstatera att det var pudlar.

Källa: Daily Echo

Valparna beräknas vara runt ett år gamla och mamman, som fått namnet Sian, är runt åtta år. Veterinären Martha Edwards tycker att det ser ut som att hundarna har vanvårdats hela sitt liv. En pudel ska normalt väga runt 25 kilo, de här hundarna vägde 12 kilo. Sian hade också stenar fastkilade under sina tassar som har suttit där ett bra tag. Martha berättar att det är bland det värsta hon har sett.

Nyheten om de nio pudlarna har upprört många i England och tidningen Daily Echo tar nu upp jakten på ägarna. De har gjort affischer med information om vart man ska ringa om man vet något, eller sätt något misstänkt i området kvällen då hundarna dumpades. Affischerna sätts nu upp runt om i Winchester. Flera privatpersoner har också donerat pengar för att stödja jakten på ägarna.

Källa: Daily Echo

Hunduppfödaren Karen Wilton säger till Daily Echo:

– Inga djur förtjänar att bli behandlade så här. Vi måste hitta de skyldiga ägarna och ta reda på hur det kunde bli så här.

Hundarna kommer nu att tas omhand och få nya hem.

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: